Technikai fórum

fájlok mentése kurzusról

 
Kép
fájlok mentése kurzusról
Kovács Tamás írta 2016. január 8., péntek, 15:04 időpontban
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogyan lehet lementeni a kurzusról a fájlokat? A Biztonsági mentésből nem lehet kiszedni, hisz "kódolt" névvel és kiterjesztés nélkül jelennek a meg a fájlok. A régebbi 1.9-es verzióban volt egy alap fájlkezelő, amelyben könnyedén ment ez (kijelöltem a fájlokat, zip tömörítés és lementetettem a tömörített állományt).
A 2.6-son nem találtam ilyen lehetőséget. Több ezer fájl lementéséről van szó a kurzuson belül. Szóval egyesével nagyon nagy munka. Ha van rá lehetőség pár kattintásos mentésre, akkor nagyon örülnék neki!

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdvözlettel,
Tamás
Kép
Tárgy: fájlok mentése kurzusról
Vágvölgyi Csaba írta 2016. január 8., péntek, 16:24 időpontban
 
Sziasztok!

Tökéletes megoldást sajnos nem tudok a titkosított állományrendszer miatt.
A "hagyományos" állományok (pl.: doc, pdf, ppt, ...) tömegesen letölthetők például ezzel a letöltéskezelővel:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/downthemall

Ha jól gondolom, akkor tanári szerepkörben férsz hozzá a kurzushoz, de nem Te készítetted azt. Mi a célod a letöltött állományokkal?

Most jutott eszembe, hogy talán nem is a kurzus állományokra, hanem a tanulók által feltöltött feladatok letöltésére gondoltál, mert arra van beépített megoldás.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba
Kép
Tárgy: fájlok mentése kurzusról
Kovács Tamás írta 2016. január 11., hétfő, 14:15 időpontban
 
Kedves Csaba!

Köszönöm!
Telepítettem a Firefox kiegészítőt, mellyel nagyon könnyen, jobb egér gombbal le lehet menteni a fájlokat, ha belelépünk a fájlokat tartalmazó mappába. A kurzusfelület nyitólapjáról direktbe nem ment, nem látta a felületre kirakott a mappák tartalmát a kiegészítő. 4 darab fájl volt kint, azt manuálisan lementettem. A kurzusfelületen beléptem a mappába, megjelentek a mappában lévő fájlok és itt indítottam el a letöltést. Fontos volt, hogy a Gyorsszűrőbe az alábbit állítsuk be, mert ha nem, akkor mindent letölt az oldalról, amire nincs szükségünk.  Sőt sokszor meg is akadt. *.doc, *.docx, *.xls, *.xlsx, *.ppt, *.pptx, *.pdf, *.zip, *.rtf, *.rar, *.jpg, *.pps, *.jpeg, *.png, *.7zip 
Persze ez bővíthető, kinek mire van szüksége.

Egyébként a kurzus állományairól van szó, amit az oktatói státuszban lévő felhasználók raktak fel mappákba az évek során. Több ezer fájlról van szó.
Szeretnének egy biztonsági mentést a felrakott fájlokról, olyant, amihez nem kell moodle felület, hogy meg tudják nyitni a dokumentumokat. Ugyanazt a mappastruktúrát akarják, csak merevlemezen. A kiegészítővel viszonylag könnyen ment. Nagyon köszönöm a segítséget!

Üdv,
Tamás
Kép
Tárgy: fájlok mentése kurzusról
Vágvölgyi Csaba írta 2016. január 11., hétfő, 15:32 időpontban
 
Örülök, hogy sikerült és a közösség nevében is köszönöm a visszajelzést a használattal kapcsolatban! (Talán másnak is jól jön még ez a dolog.)

Üdv.: Vágvölgyi Csaba