Felhasználó beíratása

Felhasználó beíratása

Tibor Németh írta időpontban
Válaszok szám: 2
Kedves Fórumozók!

Ha már volt ilyen kérdés ne haragudjatok érte, de Én valahogy nem találom a választ. 

Az lenne a kérdésem, hogy van két kurzuskategóriám mindegyikben 5 -6 kurzussal. Ha jön egy új tanuló meg tudom -e azt oldani, hogy a tanuló felvétele után ne kelljen egyenként beíratnom a neki szóló kurzuskategória kurzusaiba. Arra gondoltam, hogy létrehozok egy csoportot és a csoporthoz hozzáadom a felhasználót. DE azt valahogy sehogy sem találom, hogy lehetne beállítani az, hogy ezután automatikusan beíratásra kerüljön a felhasználó a kurzusokba. 

Nagyon köszönöm a választ!
Válasz erre: Tibor Németh

Tárgy: Felhasználó beíratása

Nagy Gábor Zsolt írta időpontban
A kategórián belül a bal oldali menüben a Beiratkozottak alá kell felvenni a tagokat, majd a kurzuson belül a Felhasználók -> Beiratkozott felhasználók, Beiratkozottak felvétele gomb a beiratkozottak csoport mellet ismét a Beiratkozottak felvétele és nem a Felhasználók beíratására kell kattintani. Ekkor ha kategórián belüli beiratkozottak listáját bővíted, akkor a kurzusokba automatikusan bekerülnek.
Ha jól tudom alapból be van kapcsolva ez a segédprogram, de előtte nem árt megnézni a Portáladminisztráció -> Segédprogramok -> Beiratkozások alatt a Beiratkozottak szinkronizálása segédprogram.
A kategóriához is hozzá lehet adni a tanulókat, de az bonyolultabb és nem is olyan szép megoldás.

Üdv.