Technikai fórum

Tanárok értékelése

 
Kép
Tanárok értékelése
Czár Zsolt írta 2012. május 2., szerda, 13:17 időpontban
 
Sziasztok!
A következő problémára keresem a megoldást. Azt szeretném hogy diákjaink egy kérdőív segítségével minősítsék a tanárok munkáját. Eddig erre a limsurvey -t használtuk valami hasonló megoldást keresek. Tudom hogy a moodle-nak van visszajelzés blokkja ezt szeretném használni de:
mivel nem minden tanulónk regisztrált felhasználó a moodle-ben csak vendég tudom beléptetni őket. Ez nem is lenne gond de a következő már igen valahogy el kéne érnem, hogy mindenki csak 1X értékelhesse. Ez eddig úgy működött hogy a diák beütötte az OM számát amit egy adatbázisban tároltunk és ha az értékelés megtörtént többet már nem tudott értékelni. (limsurvey)
Megoldható-e ez moodle-ben is?
( bocsánat a körülményes leírásért) :)
Kép
Tárgy: Tanárok értékelése
Vágvölgyi Csaba írta 2012. május 3., csütörtök, 13:09 időpontban
 
Kedves Zsolt!

Ha a tanulók nem tudnak belépni a Moodleba, akkor valóban körülményes a dolog.
A Moodle több olyan modullal is rendelkezik, amely lehetővé teszi az értékelés (Feedback, Questionnaira, Choice, Rate a course, ...), azonban ezek megkövetelik az autentikációt.

A Kérdőív (Feeback) lehetővé teszi a Moodle nyitólapján a bejelentkezés nélküli értékelést, de ebben az esetben nem tudod kiszűrni az többszöri kitöltést.

Az OM szám megadásával azért sem értek egyet, mert nem anonim (hiszen a szám alapján beazonosíthatók az értékelésben részt vevők).

Tapasztalataink alapján ha korrektül tájékoztatjátok a tanulókat az értékelés céljáról, akkor nem fognak a többszöri értékeléssel "szórakozni", vagy ha mégis, akkor nagy számú értékelés esetén ezek nem torzítják jelentősen az eredmény.

Lehetséges megoldások:
  1. Minden tanuló be tudjon lépni a Moodlebe (ez hosszabb távon is hasznos) és a fenti eszközök bármelyike használható (itt tudunk segíteni a megfelelő autentikációs megoldás megkeresésében)
  2. Ha az 1. megoldás nem kivitelezhető, akkor a bízzatok meg a tanulókban és bármilyen anonim(!!!) megoldás szóba jöhet: Moodle kérdőív, LimeSurvey, de akár egy Google kérdőív is.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

MoodleMoot 2012



Paksi Attila
Tárgy: Tanárok értékelése
Paksi Attila írta 2012. május 4., péntek, 01:36 időpontban
 
Kedves Zsolt,

En is csatlakozom Csaba velemenyehez, es annyival egeszitenem ki, hogy ha esetleg a kerdoiv gyujti az IP-cimet a kitoltonek, akkor azok alapjan lehet szurni utolag az eredmenyt.
Ez persze akkor problemas lehet, ha mondjuk egy iskolai halozatot hasznalnak a diakok a kitolteskor, mert ugy - elofordulhat, hogy - sokaknak/mindenkinek ugyanaz az IP-cim jelenik meg.
Erdemes egy probat tenni, s megnezni, hogy gyujti-e es ha igen akkor hogyan az IP-cimeket a kerdoiv.

Udv,
Attila