Technikai fórum

Tesztek export-importja

 
Kép
Tesztek export-importja
Cséfalvay Katalin írta 2012. január 30., hétfő, 10:15 időpontban
 
A következő problémával szembesültem: Létrehoztam egyik kurzusomban egy tesztet, majd hozzáadtam 2 tesztkérdést online. Majd ezt a két tesztkérdést exportáltam GIFT formátumban. Nem nyúltam az exportált fájlhoz, hanem pontosan ugyanazt importálni szerettem volna egy másik kurzusba. Ezt a barátságtalan üzenetet kaptam :
"Importált állomány kérdéseinek feldolgozása.
Importálási fájl nem olvasható (vagy üres)
Hiba importálás feldolgozása közben"
Próbáltam ezek után mindenféle módokon az importot, de nem akar sikerülni. Lehet, hogy valamilyen moodel beállítási probléma van a dolog hátterében? Hol ronthatom el?
Cséfalvay Katalin
Kép
Tárgy: Tesztek export-importja
Vágvölgyi Csaba írta 2012. január 31., kedd, 00:55 időpontban
 
Kedves Katalin!

Az volna a kérésem, hogy küld el azt a bizonyos GIFT állomány-t és leteszteljük.

Elképzelhető, hogy már az export során volt gubanc (megj: az import-export nem a tesztek szintjén, hanem a kérdésbank kategóriái szintjén történik), de természetesen lehet más technikai probléma is.

A Moodle rendszer ezt az esetet leszámítva "normálisan" működik?

Vágvölgyi Csaba
Kép
Tárgy: Tesztek export-importja
Cséfalvay Katalin írta 2012. január 31., kedd, 10:30 időpontban
 
Kedves Csaba!
Küldöm az állományt. A Moodle egyébként normálisan működik, tök jól használható, ez az egy problémám van vele egyelőre. Régebben egy másik rendszerben már csináltam export, importot, el nem tudom képzelni, mi lehet a baj.
Köszönöm: Cséfalvay Katalin
Kép
Tárgy: Tesztek export-importja
Papp Gyula írta 2012. január 31., kedd, 08:30 időpontban
 

Én is csak azt tudom mondani, mint Csaba: ha látjuk mi van az export állományban, meg tudjuk mondani, hogy jogos-e a hibajelzés. Természetesen ez nem vigasz. Mindenképp fontos az exportnál, hogy jó „felső szintű” kérdéskategória legyen kiválasztva. 

Másrészt, ha nem kifejezetten kívánatos, akkor nem javaslom GIFT formátumot. Érzékeny a rendszerek és bizonyos verziók közötti különbségekre. A Moodle XML forma sokkal megbízhatóbb.