Technikai fórum

Szerepkörök több telephelyen

 
Kép
Szerepkörök több telephelyen
Bánhidi Árpád írta 2011. november 27., vasárnap, 22:15 időpontban
 
Sziasztok!

A cégnek, ahol dolgozom négy nagy üzeltcsoportja van, ami közül az egyik saját oktatási rendszert szeretne kialakítani. A Moodle-el kezdtük el a munkát, de akadt némi nehézség.

Van 26 telephelyünk, 2500 felhasználónk 3 kontinensen és egy tucatnyi szerepkör. A kérdésem az, hogyan lehet megoldani azt, hogy ugyanannak a szerepkörnek más legyen a felhasználója más-más telephelyen és ez a felhasználó csak a saját telephelyének felhasználói adatait lássa? Vagyis a szerepkör ugyanaz, de a felhasználó más lenne.

Azt a nyilvánvaló megoldást, hogy mindenhova telepítsünk Moodle-t első körben vessük el, mert nem szeretnénk sok kurzust és telepítést kezelni, bár a szerepkörök és a különböző felhasználók gondját megoldaná. 

A HUB segítségével nem lenne bonyolult ezt megoldani, de a 26 telepítést karbantartani nem tűnik most egyszerűnek. Ráadásul az is fontos, hogy a kurzusok anyagát egy helyről lehessen kezelni, mert időnként változnak. Lényegében ez indokolja azt, hogy ne sok telepítés legyen, mert egy kurzust csak egyszer akarunk kezelni.

Most még nézegetem a MNet authentikációt és a Moodle Networking-et. Ahhoz is kell 26 Moodle, hogy helyileg megmondjam, hogy az egyes telephelynek milyen felhasználói vannak, hogy azután a központi helyen már el tudja érni a kurzusokat.
Kép
Tárgy: Szerepkörök több telephelyen
Vágvölgyi Csaba írta 2011. november 27., vasárnap, 23:35 időpontban
 
Szia Árpi!

Ha a telephelyeket leképezzük Moodle kurzuskategóriákra és az említett jogosultságokat (szerepköröket) kurzuskategóriánként rendeljük hozzá a felhasználókhoz az nem jó irány?

Még nem teljesen fogtam fel a problémádat, így csak ötletelek...

Csaba


TJoe
Tárgy: Szerepkörök több telephelyen
Tóth József írta 2011. november 27., vasárnap, 23:57 időpontban
 

Szia!

Én egy szintén nagyobbacska cégnél dolgozok, ahol hasonló probléma volt.

Mi úgy oldottuk meg, hogy Kurzuskategória lett a divizió szintű tagolás, és azon belül lettek sokszor azonos célú, de különböző tartalmú Kurzusok, esetenként alárendelt Kurzuskategóriák. A megfelelő szerepkörhöz pedig mindig az adott divizió (nálatok telephely) megfelelő emberét választjuk be. Így ő mindig csak az adott kurzuson belül fog jogokkal rendelkezni, azt fogja látni, ami abban benne van.

Ez nálunk kielégítette az igényeket.
Üdv: TJoe

Kép
Tárgy: Szerepkörök több telephelyen
Bánhidi Árpád írta 2011. november 28., hétfő, 09:31 időpontban
 
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint, ha egy kurzuskategória egy telephely, akkor lehet egy szerepkör, de abba kurzuskategóriánként különböző személyek tartozhatnak? Ez így akár jó is lehet nekünk, mivel közben annyit változott az igény, hogy egyetlen Moodle telepítés legyen és a többi helyen csak Cache szerverek legyenek, amik gyorsítják az elérést.

A szerepkörrel kapcsolatos problémám így nagyjából megoldódna, de a kurzuskategóriákban ugyanaz a kurzus szerepelne, mivel eltérések a tananyagban nem lennének. Elvileg a tárhellyel nem lenne gond, mert tananyagraktárat használunk és linkeltem az anyagokat. Megnézem, hogy ez mekkora helyet igényel és hogyan tudjuk kivitelezni.

Üdv:
RPi