Sziasztok!
Újabb kérdés :)
Van e arra lehetőség, hogy két Moodle szerver külön adb-vel adatbázis szinkront végezzen?
(ennek oka, bonyolult, de így kellene működnie)
Előre is köszi
További szép napot
Jenő
Nem teljesen világos a kérdés: A cél az, hogy a két Moodle adatbázis folyamatas szinkronba legyen?
Mind a két Moodle-ban van aktivitás, vagy az egyik csak "tartalék" szerver, esetleg load balancing a cél?
Csaba
Mind a két Moodle-ban van aktivitás, vagy az egyik csak "tartalék" szerver, esetleg load balancing a cél?
Csaba
Szia Csaba!
Pontosan, az a cél, hogy szinkronban legyen, hiszen mindkettőben történhet aktivitás.
A cél, van két hálózat, ezen hálózatokon egy-egy Moodle. A felhasználók hol az egyik hálót érik el (belső hálózat), hol a másik hálót (külső hálózat). A cél, hogy a tanuló bárhol hozzáférjen a kurzushoz, abban tevékenységet folytathasson. Pl. ha egyiken kitölt egy tesztet, akkor az a másikban is kitöltöttként jelenjen meg.
Tudom, hogy bonyolult, de sajnos elég fura és bonyolult a helyi háló viszonyok, viszont cél, hogy a tanulok mindenhonnan hozzáférjenek a kurzushoz.
A fájl szinkron viszonylag könnyen ment, azzal nincs gond. Ja, és jelenleg 1.9.13 a verzió.
Előre is köszi.
Jenő
Ez így nagyon veszélyesnek tűnik, hiszen a szinkronizálás során előfordulhat, hogy mindkét adatbázisban változik egy-egy rekord. (pl.: két hallgató ugyanazt a Wiki oldalt szerkeszti, vagy hozzászólnak ugyanazon fórumbejegyzéshez, vagy egyidőben töltenek fel 1-1 elemet egy adatbázis jellegű feladatba, ... Ha ezután történik a szinkronizálás az mindenféleképpen adatvesztéshez vezet majd.)
Szóval az ilyen típusú szinkronizálást nem tartom jó ötletnek.
Az nem lehet megoldás, hogy a két Moodle egy közös adatbázis ér el? Az adatbázisok szinkronizációja miatt úgy is kell átjárhatóságot biztosítani a két alhálózat között.
Ha segít holnap beszélhetünk telefonon (Egerben sajnos nem leszek ott).
Csaba
Szóval az ilyen típusú szinkronizálást nem tartom jó ötletnek.
Az nem lehet megoldás, hogy a két Moodle egy közös adatbázis ér el? Az adatbázisok szinkronizációja miatt úgy is kell átjárhatóságot biztosítani a két alhálózat között.
Ha segít holnap beszélhetünk telefonon (Egerben sajnos nem leszek ott).
Csaba
Csaba megelőzött. Én is ezt akartam javasolni. Egy adatbázis, két frontend moodle.
Már csak azért is megfontolandó, mert előbb utóbb bekövetkezik a 2-es verzióra való átállás és akkor az állományszinkron is borulni fog a titkosított állományrendszer miatt.
Mi is veszélyesnek tartjuk, ezért is a nagy kérdés.
Talán még emlékeztek mennyire zárt nálunk a háló, azt hiszem annak idején ti segítettek beüzemelni ;)
Mondjuk wiki szerkesztés biztos nem lesz, de ki tudja.
Egerben én sem leszek ott, most, hogy van Minimanó eléggé kiestem a dolgokból. De a TMPK-s konferencián ott leszek :)
Szám ügyében írd meg privátban, és mikor vagy zavarható, lehet, azért felhívlak ;)