Kurzuskategória elérése

Kurzuskategória elérése

Beliczai Tamás írta időpontban
Válaszok szám: 4
Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. Feladataimat, tesztjeimet kurzuskategóriában helyeztem el. Ebből szeretném kurzusokba átmásolni a feladatokat, teszteket. Rendszergazdaként belépve ezt meg is tudom oldani. Ha tanári jogosultsággal lépek be akkor csak a Tevékenységmodult és a Kurzust érem el. Meg lehet-e oldani, hogy tanári jogosultsággal is elérjem a kurzuskategóriában lévő feladatokat?

2. Véletlenszerű kérdés hozzáadásakor megadható-e szűrés, hogy csak bizonyos feltételnek eleget tevő feladatok kerüljenek kiválasztásra, pl. a 9-el kezdődő kérdések közül válogasson.

Köszönöm: Beliczai Tamás
Válasz erre: Beliczai Tamás

Tárgy: Kurzuskategória elérése

Papp Gyula írta időpontban

1. kérdés:

Előre is bocsánat a viszontkérdésért.

Hogy sikerült elérni, hogy a feladatok és a tesztek a kurzuskategóriában legyenek? A meglepetés oka az, hogy ez nem természetes. Komolyan gondolkodóba estem, hogy hogyan lehet ilyet kikényszeríteni, ugyanis alapesetben a rendszer ennek a lehetőségét nem kínálja fel. Kategória alatt csak kategória, vagy kurzus lehet.

Természetesen a tanár (és mellesleg a diák) jogainak a módosításával ezen lehet változtatni, illetve adott szerepkörben a kategóriához lehet a személyeket rendelni --> kategória jobb felső sarok: „Szerepek hozzárendelése”.

Javasolni azonban nagyon nem tudom, hogy tananyag, főleg tevékenység kurzuson kívül legyen. Ami az oktatás menedzseléséhez kell, az a kurzusban van, tehát „lakjon ott” mindenki.

2. kérdés

Válasz: Nem.

Véletlen kérdés-hozzárendelés esetén a kategóriák kaphatnak komoly szerepet, mert ahonnan a rendszer a kérdéseket veszi, az mindig egy kategória. Tehát, ha a kérdéseidet kategóriába rendezted - pl.: minden 9-el kezdődő nevű ugyanabban a kategóriában van, akkor kész a megoldás.

Módszertani ajánlás: ilyen tesztekben a kérdéseknek azonos nehézségi fokúnak, illetve közel azonos idő alatt megoldhatónak illik lenni.


Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Kurzuskategória elérése

Beliczai Tamás írta időpontban
Az 1. kérdés esetében pontatlanul fogalmaztam: a feladatok, tesztek kurzusokban vannak.

Egy újabb kérdés: A teszteket évfolyamonként (9-től 12-ig) külön kurzusokban helyeztem el. Egy olyan kérdéssort szeretnék összeállítani, amelyet a gép a véletlenszerű kérdés segítségével, mind a négy kurzusból, a négy évfolyam anyagából válogat össze. Hogyan lehet ezt megoldani?

Köszönöm.

Válasz erre: Beliczai Tamás

Tárgy: Kurzuskategória elérése

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Amint azt Gyula leírta a véletlenszerűen összeállított teszt a kategóriarendszeren alapul.

A megoldás egy 5. kurzus létrehozása, ahová be kell importálni a másik 4 tesztkérdéseit. Fontos, hogy az importálás min. 4 külön kérdéskategórába történjen. (több lehet, ebben az esetben finomabban hangolható a véletlenszerű teszt: pl.: a kérdések típusa vagy nehézsége/pontértéke alapján)

Ha további segítség kell kérdezz bátran!

Vágvölgyi Csaba