Automatikus teszt

Automatikus teszt

Csollák Dezső írta időpontban
Válaszok szám: 3
Sziasztok!

Meg lehet az oldani, hogy pl.: 100 db kérdés feltöltés után automatikusan létrehozzon a rendszer teszteket mondjuk naponta, vagy hetente?

Login tesztet jelleggel szeretném ezt.

Nagyon nagy segítség lenne ha ezt meg lehetne oldani.


Előre is köszönöm!
Dezső
Válasz erre: Csollák Dezső

Tárgy: Automatikus teszt

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Tesztet automatikusan nem tud létrehozni, de van lehetőség véletlenszerű teszt összeállítására az említett 100 db kérdésből, így minden nap más kérdéssort fog kapni a teszt kitöltője.

Megfelelő megoldás-e az, hogy minden nap "ugyanazt a tesztet" (azonos tevékenységet) tölti ki, vagy minden nap új tesztre (különálló tevékenységre) van szükség?

Ha az utóbbi:
A 2.1-es Moodleben van (lesz) egyszerű lehetőség tevékenységek duplikálására, de az 1.9 verzióban is megoldható a Sharing Cart kiegészítő blokk segítségével.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba
MoodleMoot 2011
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: Automatikus teszt

Csollák Dezső írta időpontban
Köszönöm a gyors választ!
Nem lenne szükség különálló tevékenysége, de az fontos lenne, hogy az eredmény az napi legyen. (és persze visszamenőleg is meg lehessen nézni az eredményt)
Hogyan tudok létrehozni véletlen szerű kérdésekből álló kérdéssort?

Köszi,
Dezső

ui.: a Sharing Cart-ot ki fogom próbálni.
Válasz erre: Csollák Dezső

Tárgy: Automatikus teszt

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Ezek alapján egyetlen teszt is elegendő lehet, ahol nem korlátozzuk a kitöltések számát. A Moodle természtesen megőrzi a korábbi teszteredményeket is, ezek dátum alapján visszakereshetők lesznek.

Véletlenül generált feladatsort úgy lehet készíteni, hogy a teszt szerkesztése közben, az oldal alján kiválasztjuk az "n" darab véletlenszerű kérdés a hozzáadása opciót.
Amennyiben a kérdések kurzuskategóriákba vannak szervezve (pontszám, kérdéstípus alapján), úgy kategóriánként lehet véletlen kérdéseket hozzáadni: pl.: random 3 feleletválsztó, 5 igaz-hamis, 2 esszé, ...

Random quiz in Moodle

Egy rövid, angol nyelvű video a YuTube-ról: