új regisztrációs mező, riportálás, Captivate

új regisztrációs mező, riportálás, Captivate

Kiss Péter írta időpontban
Válaszok szám: 3
Sziasztok!

Egy kissé összetettebb kérdéssel fodulnék hozzátok. Szoftverdemókat kell készítenem, és most derült ki, hogy Moodle-be kell majd feltöltenem.

(A tananyagot Adobe Captivate 5-tel készítem. Esetleg ezt használja valaki? Ha igen, akkor ezzel kapcsolatban is érdekelnének a vélemények, tapasztalatok.)

A következőt kell megcsinálnom:
Több szoftverdemót kell létrehoznom, és feltöltenem Moodle-ba. (Azt hiszem, 1.9.5-be. Az biztos, hogy nem 2.0-ba.)
A tanulók (dolgozók) aktivitását naplóznom kell, személyenként, és részlegekre bontva is. Egyes személy melyik tananyagot nyitotta meg, s ezeket hány százalékban nézte át. Esetleg azt is, hogy mennyi időt töltött rajta.

Sajnos Moodle-ben ilyet még nem csináltam, ezért igazából az egész folyamat érdekelne. De ha tudtok leírást, weblapokat, fórum hozzászólásokat mutatni, amik ezzel foglalkoznak, akkor azt megköszönném!

Tehát:
1) A felhasználóknak mindenképpen maguknak kell regisztrálni. Hogyan érdemes / lehet tárolni azt, hogy mely részlegben dolgozik?

Két megoldás jutott eszembe.
> Egyik: Ki lehetne egészíteni a regisztrációs formot egy "részleg" legördülő mezővel. Ez megvalósítható? Hogyan lehet felvenni általunk definiált mezőket?
Vagy esetleg érdemes lehet a "város" mezőt átírni "részleg"-re? Mert a város és az ország információ számunkra irreleváns.
> Másik: A felhasználókat kérnénk meg, hogy a user nevüket egy bizonyos kóddal kezdjék. Pl első részlegben dolgozók: "1r."-tal kezdődő nicknevet találjanak ki.
Sajnos itt nagyobb a hibalehetőség: Elfelejtik.

2) Hogyan lehet riportokat készíteni, hogyan lehet megnézni, exportálni azt az információt egyes személyekről, hogy mely tanegységeket kezdték el nézni, és meddig jutottak bennük?
Illetve valószínűleg még a részlegnek is bele kellene kerülnie a lekérdezésbe, hogy egy részlegen dolgozók listáját kapja meg a tanár...
Tehát valami olyan végeredményre lenne szükségem, hogy:
nick, teljes név, részleg, tanegyseg1_feldolgozott%, tanegyseg1_feldolgozott%, ...

Véleményetek szerint ennek hogy érdemes nekiállni?

Köszönöm előre is a válaszokat!
Válasz erre: Kiss Péter

Tárgy: új regisztrációs mező, riportálás, Captivate

Tóth József írta időpontban

Szia!

Feltételezve, hogy a Site-on admin joggal rendelkezel:

  1. A Felhasználók/Fiókok/Új profilmező menüpontot ajánlom figyelmedbe. Itt tudsz egyedi mezőt készíteni, és még pár dolgot be is állíthatsz hozzá. Ez Site szintű beállítás, nem Kurzus szintű.
  2. Ha bekapcsolod a Statisztikák gyűjtését (Szerver/Statisztika), akkor a Jelentések / Naplók alatt mindenféle adathoz hozzáférsz. A tananyaggal eltöltött időt nem nagyon tudom, milyen Moodle eszközzel lehet figyelemmel kísérni...
  3. Én a Captivate 3-at használom (még mindig). Nagyon szeretem!! ha HTML-ként (Flash) mented az anyagot, akkor külön könyvtárba érdemes rakni a fileokat, és az index.html-t behivatkozni. Videó formátumban is le tudod menteni, akkor pedig egyetlen file készül. Hasznos funkció még a Wordbe exportálás, ami konkrétan egy írott doksi (használati leírás) előállítását jelenti, még ha utólag ezt rendesen meg is kell szerkeszteni!

Üdv: TJoe

Válasz erre: Tóth József

Tárgy: új regisztrációs mező, riportálás, Captivate

Kiss Péter írta időpontban
Köszönöm mindkettőtök segítségét!

1) Az új mező létrehozás működik, regisztrációnál kéri. Ezeket az adatokat utólag hol találom meg? Felhasználók / Fiókok / Felhasználók felsorolásának böngészése - itt tartanám logikusnak, de csak ha rákattintok a felhasználó nevére, akkor látom hogy mit töltöttek ki... de csak egyesével. Ezt a listát van lehetőség exportálni? Nem látok semmi ilyen lehetőségről linket.
Van lehetőség a felületen valahol listázni ezt? Vagy adatbázisból kéne?
Egyébként be lehet állítani, hogy regisztrációkor az ország és a város ne legyen kötelezően kitöltendő? Illetve a jelszónál, hogy ne kelljen kötelezően mondjuk a "nem alfanumerikus karakter"? Csak annyi, hogy legalább háromfélét használjon? Biztonságosabb, de azt vettem észre, hogy ezt a felhasználók szinte nap mint nap elfelejtik...

2) Ugyancsak az előbbi témakörben felvetett kérdésem merül fel: Exportálásra van lehetőség?

3) A Captivate-nek nyitok egy új topikot, mert azzal kapcsolatban lenne majd néhány kérdésem.

Üdv,
p
Válasz erre: Kiss Péter

Tárgy: új regisztrációs mező, riportálás, Captivate

Papp Gyula írta időpontban
Én még annyit tennék hozzá, hogy ha SCORM tananyagként jön létre az anyag - amit a Captivate tud -, akkor a SCORM részletes naplózást biztosít.
Egy mások megoldással most akarok én is megismerkedni, mert igéretesnek tűnik. A neve: Configurable Reports http://moodle.org/mod/data/view.php?d=13&rid=4283
Nemrég frissült.