Kurzusok láthatósága

Kurzusok láthatósága

Földes Péter írta időpontban
Válaszok szám: 4
Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Hozzátok, hogyan tudom megoldani, hogy a tanulok csak a saját kurzusaikat lássák? Hasonló kérdés már volt, ott a felvett felhasználók egy része csak x kurzus anyagát láthahatta, másik részük pedig csak y kurzus anyagát. Én azonban azt szeretném elérni, hogy a kurzusnak a nevét se, tehát magát a kurzust se lássa az arra fel nem jogosított tanuló!
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,

Péter
Válasz erre: Földes Péter

Tárgy: Kurzusok láthatósága

Papp Gyula írta időpontban
Kedves Péter! Sokat kívánsz :-)
Ha nem szeretnéd, hogy a kurzusokat lássák, akkor egyszerűen nem kell kitenni a nyitóoldalra. Ebben az esetben a Kurzusaim blokkban látják a saját kurzusaikat, és mást nem.
Ez természetesen csak a zöldmezei diákot zárja el a kurzusok elől, mert a felfedező vénájú deák a Kurzusaim blokk alján található „Minden kurzus ...” hivatkozással rátalálnak a „Kánaánra”.
Röviden: alapból láthatatlanná tenni kurzusokat nem lehet; NEM megmutatni azt lehet.
Amennyiben ragaszkodsz az ötletedhez, akkor a forrást kell módosítanod. A legegysezrűbb az említett sort eltávolítani, mert jogosultság szinten igen bonyolult.
Bár - ne haragudj -, ha a tanulók nem tudnak a nem nekik szánt kurzusokba, akkor ez maximum azokat zavarhatja, akik nagyon körül szeretnének nézni más kurzusaiban is. Ez olyan eset, mint amikor megyek az utcán, az utca tele házakkal, melyekbe alapvetően nem megyek be, mert nincs ott dolgom, s ha mégis próbálkoznék, alapból be van zárva. Szóval, ha a kurzusok Beiratkozási kulcsa ki van töltve megfelelő biztonságos kulccsal (pl.: ghjk67578tGt65T), akkor nincs probléma ;-)
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Kurzusok láthatósága

Földes Péter írta időpontban
Mindenekelőtt köszönöm a gyors választ! Igen, azt sikerült megtalálnom, hogy a kezdőoldalon a kurzusokat ne lássák, viszont a "minden kurzus" varázsgomb miatt merült fel a kérdés. Talán a legegyszerűbb lenne a gomb letiltása, vagy szerintetek ez nem ilyen egyszerű?
A gond igazából az, hogy nem minden kurzus ezen a rendszeren keresztül vizsgázik, és a diszkrimináció árnyékát is szeretném elkerülni.

Üdv
Válasz erre: Földes Péter

Tárgy: Kurzusok láthatósága

Papp Gyula írta időpontban
Revideálom az előbbieket :-)
Mégiscsak könnyű a dolog. A megoldás:
Portáladminiisztráció --> Modulok --> blokkok --> Kurzusok --> Minden kurzuskapcsolat elrejtése = igen
Jók ezek a kérdések :-) az ember újra és újra friss szemmel néz körül az évek óta használt rendszerében...
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Kurzusok láthatósága

Müller Helga írta időpontban
Most sok évvel az eredeti bejegyzés után a 3.4-ben gondom akadt ezzel. Hiába választom ki a fenti lehetőséget, a "Minden kurzus" link továbbra is látható. Hogyan tüntethetném el?