Keresés tevékenységekre

Keresés tevékenységekre

Bozó Norbert írta időpontban
Válaszok szám: 3
Sziasztok! Tevékenységek neveire szeretnék keresni, de nem akar menni. A Kurzus kereső csak kurzusneveket ad vissza, és a Global search sem ad vissza tevékenységnév találatot. Konkrétan most egy(több) scorm csomag nevét szeretném viszontlátni a találatok között. Mit kell tennem, hogy kereshetőek legyenek a tevékenységek nevei? kösz
Válasz erre: Bozó Norbert

Tárgy: Keresés tevékenységekre

Papp Gyula írta időpontban
Sajnos a SCORM modulra/-ban még nem keres a Globális keresés. A lehetséges modulok az adminisztrációs felületen állíthatók be.
Elérése: Portáladminisztráció --> Modulok --> Blokkok --> Globális keresés
A következő tevékenységek kereshetők:
Nem - Igen - Feladat
Nem - Igen - AutoView
Nem - Igen - Csevegés
Nem - Igen - Adatbázis
Nem - Igen - Fórum
Nem - Igen - Fogalomtár
Nem - Igen - Címke
Nem - Igen - Lecke
Nem - Igen - Tananyag
Nem - Igen - Wiki
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Keresés tevékenységekre

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Egy nem túl elegáns megoldás SCORM csomagok nevének keresésére:
Készíts a csomag elé egy címkét, amely tartalmazza a teljes nevet, maga a SCORM neve lehet rövidebb is. Mivel a címkéket indexeli a Moodle, ezért a találat oda fog dobni a SCORM csomaghoz.
Tudom, hogy nem az igazi, de amíg a Moodle 2.0 mellett nem szervezzük ki a SCORM csomagjainkat egy külső tananyagtárházba, addig nem tudok szebbet, és ez a módszer egy gyors teszt alapján működik :)

Még egy megjegyzés: A kurzusok, illetve a bennük szereplő tartalmak keresését nagy mértékben segíti az, ha kurzus leírásában elhelyezzük a megfelelő tartalmakat, kulcsszavakat. Ezeket ugyanis szintén indexeli a rendszer.

Vágvölgyi Csaba
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: Keresés tevékenységekre

Bozó Norbert írta időpontban
Köszi, először azt a megoldást választottam, hogy címkét raktam a kurzusba, de ha elrejtem (szem lecsuk), akkor a tanuló joggal indított Global szörcs nem találja meg, így láthatónak kell lennie a címkének. Így a kurzust leírásába raktam bele a kulcsszavakat.