Képezhető-e saját terület tesztek, dokuk , kérdésbankok felrakására tanároknak?

Képezhető-e saját terület tesztek, dokuk , kérdésbankok felrakására tanároknak?

by István Kiss -
Number of replies: 2

Sziasztok!

A problémám a következő lenne: eddig csak azt láttam, hogy kurzusok, kategóriák alatt tudok létrehozni kérdésbankokat, dokumentumokat, melyeket az adott félév során használni tudok (illetve az összes tanár). Mit lehet tenni olyan esetben, ha nekem több féléven át is szükségem van ezekre, mondjuk újabb csoportok jönnek, akiknek szintén kiadhatók a feladatok, illetve tovább is fejleszthetőek?

Ez egyedi esetben kézi vezérléssel esetleg megoldható, de mi lenne a megoldás mondjuk 200 tanár esetén?  Van-e olyan lehetőség, mondjuk egy külön tanárhoz kapcsolt tároló dokumentumoknak, kérdésbanknak, teszteknek stb, amiben a tanárok adataival együtt megőrizhető lenne a korábbi munkájuk?

Üdv:

Kiss István

In reply to István Kiss

Tárgy: Képezhető-e saját terület tesztek, dokuk , kérdésbankok felrakására tanároknak?

by Róbert Sinka -
Kedves István!

Nem egészen értem a kérdésed, de megpróbálok válaszolni arra, amit felfogtam belőle :)
1. Ha azt szeretnéd, hogy egy úm. tiszta kurzusod legyen, amelyben a félévi/évi munkáid meglegyenek, annak általában semmi akadálya. Ebből a kurzusból minden új félévre át tudod húzni az aktuális anyagaidat.
2. Fordítva is igaz. Egy tevékeny kurzusodból ki tudod exportálni egy másikba mindazt, amit tettél abban a félévben.
3. Az igazi megoldás talán a 2.0-ás verziótól egy repozitorival lesz megoldott, amikor személyesen neked címkézve tudod a dolgaidat tárolni.

Nem tudom, erre gondoltál?

Üdvözlettel,
Robert
In reply to Róbert Sinka

Tárgy: Képezhető-e saját terület tesztek, dokuk , kérdésbankok felrakására tanároknak?

by István Kiss -

Kedves Róbert!

Jól értetted a kérdésem lényegét, ami az anyagok hosszútávú felhasználására irányult. Viszont adminisztrátorként nem tudom nagyszámú tanárnak minden félévben minden lényeges kurzusából ezeket az adatokat egyenként átmásolni, ez már 20-30 tanárnál is elég nagy feladatnak tűnik.

A lényeg az, hogy a tanárjaink ismerkednek a témával, most kezdenek ráérezni arra, hogy könnyebb a dolguk a tesztvizsgák esetén (gyorsabb és egyszerűbb a javítás), ami azt jelenti, hogy jelenleg én töltöm fel, alakítom át a teszteket felrakható formába. Ezért lenne fontos valamilyen automatizmus, mint pl. az általad említett repozitori, mert akkor ez az egész átpakolásos folyamat kihagyható lenne.

Köszönöm a választ, megnézem a 2.0-ás verzió leírását.

Üdv.

István