Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy be lehet-e állítani, hogy tömörített fájl kicsomagolásakor (Moodle-n belül), a fájlnevekben az ékezetes karakterek helyén ne különböző érdekes szimbólumok jelenjenek meg?
Varga Árpád
Rossz hírem van ;-)
Úgy hogy nem írok ékezetesen és szóközökkel :-)
Ennek bizony ez a módja.
Úgy hogy nem írok ékezetesen és szóközökkel :-)
Ennek bizony ez a módja.
In reply to Árpád Varga
Tárgy: Ékezetes karakterek Moodle-ben való kicsomagoláskor
by Csaba Vágvölgyi -
Nekem van jó hírem is :)
Amit Gyula írt, az igaz, tömörített állomány esetén gondolni kell a dologra, de éppen a napokban jelent meg egy új modul, amely lehetővé teszi a csoportos fájfeltöltést, mégpedig úgy, hogy egyenként elvégzi az állományneveben a szükséges átalakítást (ékezetementesítés).
A modul neve: Enhanced File Resource (http://moodle.org/mod/data/view.php?d=13&rid=3546)
A modul még tartalmaz kisebb hibákat (pl.: nem teljesen egzakt a nyelvi változatok kezelése), de a visszajelzések alapján már több javított verzió is megjelent, így néhány napon belül remélhetőleg élesben is használhatóvá válik.
Vágvölgyi Csaba
In reply to Csaba Vágvölgyi
by Árpád Varga -
Köszönöm szépen a segítséget!Esetleg a telepítés folyamatát elmondanád, mert az angolom nem az igazi?
Árpi
Árpi
Sikerült, működik! Köszönöm, még egyszer!
Árpi
Árpi
In reply to Árpád Varga
by Csaba Vágvölgyi -
Peddig épp írtam a részletes útmutatót :)
Magyarul is működik?
Vágvölgyi Csaba
Magyarul is működik?
Vágvölgyi Csaba
by Árpád Varga -
Igen, működik. Egyetlen szépség hibája nálam, hogy nincs bezárás ikon a feltöltés végeztekor az ablakon. De jobb klikk/visszával rendben.
by Árpád Varga -
Szia!
Nem tudo d, hogy miért nem lehet kilépni a feltöltés végeztével az ablakból. Csak a teljes méret ikon jelenik meg, semmi más. Elvileg ki kellene írnia, hogy feltöltés kész és ki is lehetne lépni, nem?
Árpi
Nem tudo d, hogy miért nem lehet kilépni a feltöltés végeztével az ablakból. Csak a teljes méret ikon jelenik meg, semmi más. Elvileg ki kellene írnia, hogy feltöltés kész és ki is lehetne lépni, nem?
Árpi
In reply to Árpád Varga
by Csaba Vágvölgyi -
Megjelent a modul új verziója és csatoltam egy új magyar nyelvi állományt is.
Éles rendszeren nem javaslom a modul frissítését, mert az első tesztek alapján valami gond van az ékezetes karakterek kezelésével, de ha akad időtök kérlek teszteljétek. A hibát már jeleztem a fejlesztőnek.
A nyelvi állomány frissítése nálam megoldotta a kilépés problémáját. A csatolt állományt a moodle/mod/enhancedfile/lang könyvtárba csomagold ki.
Kíváncsian várom a visszajelzést.
A másik - Molnár József László által említett - modult nem ismerem, de a weboldal alapján 2008 óta nem fejlesztik. Persze ettől remekül működhet. Tesztelni nem teszteltem (időhiány + elriasztott a német nyelv)
Vágvölgyi Csaba
Éles rendszeren nem javaslom a modul frissítését, mert az első tesztek alapján valami gond van az ékezetes karakterek kezelésével, de ha akad időtök kérlek teszteljétek. A hibát már jeleztem a fejlesztőnek.
A nyelvi állomány frissítése nálam megoldotta a kilépés problémáját. A csatolt állományt a moodle/mod/enhancedfile/lang könyvtárba csomagold ki.
Kíváncsian várom a visszajelzést.
A másik - Molnár József László által említett - modult nem ismerem, de a weboldal alapján 2008 óta nem fejlesztik. Persze ettől remekül működhet. Tesztelni nem teszteltem (időhiány + elriasztott a német nyelv)
Vágvölgyi Csaba
by Árpád Varga -
Szia!
A nyelvi állomány megoldotta nálam is a problémát, köszönöm. Az új modult még nem próbáltam ki.
Molnár József által ajánlott modul nálam tökéletesen működik, a kettő együtt pedig minden problémát megoldott.
Varga Árpi
A nyelvi állomány megoldotta nálam is a problémát, köszönöm. Az új modult még nem próbáltam ki.
Molnár József által ajánlott modul nálam tökéletesen működik, a kettő együtt pedig minden problémát megoldott.
Varga Árpi
by Deleted user -
S miben különbözik ez az új feltöltő-kicsomagoló a http://www.bildungstechnologie.net/blog/neue-version-von-moodle-flashupload-v2-2-0-zum-download tömeges filefeltöltőhöz képest? Érdemes-e váltani vagy a kettő tud-e egymás mellett élni, nem zavarják meg egymást?