Felhasználók csoporos feltöltése

Felhasználók csoporos feltöltése

Károly Gabriella írta időpontban
Válaszok szám: 5

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogyha fájlból pl.: xls szeretnék felhasználókat feltölteni, akkor milyen mezőkre van szükségés hogyan kell kinéznie a fájlnak?

A legjobb az lenne, ha csak a felhasználónevet és a jelszót kellene csak megadnom, és a többi mezőt a diákok az első bejelentkezéskor kitöltenék.

A segítséget előre is köszönöm!

Gabi

Válasz erre: Károly Gabriella

Tárgy: Felhasználók csoporos feltöltése

Papp Gyula írta időpontban

Kedves Gabriella!

A kötelező/javasolt mezők sorrendben a következők:

username - felhasználói név

password - jelszó (kötelező jelszóváltás esetén a changeme jelszót kell megadni!)

lastname - vezetéknév

firstname - keresztnév

email - kötelező és egyedi A Moodle komolyan épít a levelezésre, ezért legyen mindenkinek működő email címe a rendszerben.

description - valami álljon itt pl.: tanuló

idnumber - ezzel a mezővel lehet „automatizálni” a kurzusokba való beíratást. Erre a célra alkalmas például az oktatási azonosító - szerintem ilyen adatbázishoz hozzáfér az iskola, mivel szerkesztenie is kell :-)

Ha még nincsenek a tanulók a rendszerben, alapesetben egyszerre 5 kurzusba - azon belül csoportokba be lehet íratni óőket, ha már léteznek a kurzusok, s benne lézetnek a csoportok.

Fontos, hogy a kurzus rövid neve legyen kódszerű, s lehetőleg rövid - s a rövid nevet másoljuk be a kurzus azonosítószám mezőjébe is (ez mindig jól jön).

Csatoltam egy excel fájlt két mintával, valamint az első mintából készült szöveges állományt, amit UTF-8-as formátumba konvertáltam (erre jó a notpad++).

Nem az Excelt kell feltölteni, hanem valamely exportált szöveges állományt. Ehhez tudni kell a karakterkódolását, valamint a tagolását (vessző, pontosvessző stb.).

Én a magam részéről maradok az UTF-8-nál és a vesszőnél. Régen a Moodle csak ezt szerette (más állományok esetésn most is csak ezt képes megemészteni), de már jó ideje lelet választani. Csak tudd, hogy mit ;-)

Az Excel csv exportja Windows-1250-es kód és pontosvesszős tagolás...


Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Felhasználók csoporos feltöltése

Papp Gyula írta időpontban
Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Felhasználók csoporos feltöltése

Tóth József írta időpontban
Szervusztok!

A felhasználók beíratása LDAP-os környezetben hogyan megy?
Gondolom akkor is fel kell őket venni, mint felhasználó, ugye? Ekkor a UID azonos kell hogy legyen a szerveren lévő UID-val, de mi a helyzet a jelszóval? Ha üresen hagyom, akkor feltölti a file-t? ...
Van valakinek erről bővebb leírása?

Üdv: TJoe
Válasz erre: Tóth József

Tárgy: Felhasználók csoporos feltöltése

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
LDAP esetén nem kell "feltölteni". A szerveren meg kell adni az LDAP eléréséhez szükséges alapadatokat (Adminisztráció Felhasználók Hitelesítés Hitelesítés kezelése), és a fent leírt mezőknek megfelelő LDAP mezőket.
A felhasználói név és a jelszó ugyanaz lesz mint címtárban.
Ha valamelyik kötelező mező hiányos (pl. nincs e-mail cím), akkor a bejelentkezést követően automatikusan a személyes profil oldalra viszi a felhasználót, és figyelmezteti, hogy bizonyos kötelező mezők nincsenek kitöltve.
Megj.: Ne feledkezz el a php5.ldap modulról!

További információk (angolul): http://docs.moodle.org/en/LDAP_authentication

Üdv.: Csaba