Modul rendszerű oktatás

Modul rendszerű oktatás

by Zoltán Niethammer -
Number of replies: 3
Sziasztok!

A következő tanévben bevezetjük a modul rendszerű tanítást. Ez éves szinten 3 hetet jelent, amikor minden tanár modulokat hirdet, amire a tanulók jelentkezhetnek. A modulokban maximálva van a létszám. Van olyan modul, amivel lebonyolítható a jelentkezés, és a gyerekek nyomon követése? A viszontválasz kevés, mert minden órára kellene egyet csinálni.
In reply to Zoltán Niethammer

Tárgy: Modul rendszerű oktatás

by Csaba Vágvölgyi -
Nem teljes világos a probléma.
A limitkezelés miatt tényleg a választás modul tűnik jónak. Az a probléma, hogy túl sok a modul/óra?

In reply to Csaba Vágvölgyi

Tárgy: Modul rendszerű oktatás

by Zoltán Niethammer -
Elnézést, hogy pontatlanul fogalmaztam.

Tehát:
Egy héten kb. 30-40 féle "kurzus" lesz. Lehet 1,5-órás, de lehet 3x1,5 órás is. Minden felsősnek valamelyikre jelentkeznie kell. Tehát önkéntesen kellene beregisztrálniuk magukat hétfőtől péntekig napi 3 x 1,5 órás modulra. Egy modulban max. 20 gyerek lehet. Többel nincs értelme dolgozni. Egyébként ezeken az órákon nem szakrendszerű tevékenységek lesznek.
Valami órarend kellene, ahol minden órára a gyerekek jelentkeznek be.
Jó lenne látni azt is, hogy mindenki beregisztrálta-e magát valahova. Az sem lenne baj, ha az adott modul tanára kapna egy névsort a jelentkezőkről.
Eredetileg a viszontválaszt gondoltam megoldásnak, mert ott követhető, hogy ki, hova jelentkezik. De itt 15 órát kellene kezelni egy héten, azaz 15 viszontválasszal lehetne megoldani. Ez nagyon átláthatatlan.
Próbálom a kollégákat meggyőzni, hogy egy nap ugyanazokkal a gyerekekkel vigyék a modult, mert akkor már csak 5 viszontválasz kell. De fel kell készülöm a legrosszabb változatra is.
In reply to Zoltán Niethammer

Tárgy: Modul rendszerű oktatás

by Csaba Vágvölgyi -
Szerintem a 15 sem annyira ijesztő, és utána gyorsan összesíthető. Jobb ötletem továbbra sincs. :(
A mostani feladatban szerintem nem használható, de azért nézd meg ezt az oldalt:
http://www.doodle.com/