Technikai fórum

Feltört szerver

 
Kép
Feltört szerver
Niethammer Zoltán írta 2008. október 30., csütörtök, 20:00 időpontban
 
Sziasztok!

Bérelt tárhelyen működik a moodle rendszerünk. A napokban feltörték a szolgáltató szerverét. Néhány napig buherálták, míg végre helyreállt a szolgáltatás. A moodle-ba viszont nem tudok belépni!!! A bejelentkezés után nem lép be, de az utolsó felhasználók listájában megjelenik a nevem.

A honlapunk is ezen a szerveren működik, és több gond volt az FTP eléréssel. A szolgáltató valamit csinálhatott, mert minden mappa attributuma 755 lett. Ez lehet gond?

Üdv mindenkinek!

Kép
Tárgy: Feltört szerver
Gángó Vince írta 2008. október 30., csütörtök, 21:57 időpontban
 
Szia!

Próbáld ki azt, hogy jelszóváltoztatást kérsz a bejelentkező oldalon, vagy nézd meg a moodle user nevű adattáblájában a fiókodat, ott is tudod módosítani a jelszavadat.

Vince
Kép
Tárgy: Feltört szerver
Vágvölgyi Csaba írta 2008. október 31., péntek, 09:02 időpontban
 
Ha minden könyvtár 755 és ez igaz a moodledata könyvtárra is, akkor kérdés, hogy ki a moodledata tulajdonosa, ui. ha Te vagy a tulajdonos, és 755 a jog, akkor a webszerver nem tud írni a moodledata-ba és nem tudja tárolni a session információkat sem.

Vágvölgyi Csaba
Kép
Tárgy: Feltört szerver
Niethammer Zoltán írta 2008. november 12., szerda, 13:07 időpontban
 
Köszönöm a választ. Ez volt a baj!

Közbe be tudtam lépni, és lassan rendeződik minden, csak nagyon lassú a rendszer. PING-el szuper jó eredmények jönnek ki, de a PHP alapú honlapunk és a moodle is nagyon lassú. Egy tesztkérdés elmentése kb. 6 másodperc volt.

Gondolom a PHP rendszerváltozók beállítása nem jó. Különösen lassú, ha többen azonos időben akartunk belépni. Melyik változót érdemes állítani?
A szolgáltató nem áll a helyzet magaslatán. moodle-t nem is látott még.