Átköltöztetés

Átköltöztetés

by Ica Egri -
Number of replies: 5

Sziasztok!

A cwi-in van kb 2 éve jól működő moodle 1.7-es. Sajnos a cwi megszűnik, ezért át kell költöznöm egy másik helyre. Valaki segítene, hogy mi ennek a módja pontosan, hogy semmi adatomat ne veszítsek el?

Még azt sem tudom, hogy melyik ingyenes tárhelyre fogok települni

Nagyon köszi a segítséget

In reply to Ica Egri

Tárgy: Átköltöztetés

by Vince Gángó -
Kedves Ica!

2 dolgot kell elmentened: a feltöltött állományokat és az adatbázist. Az állományokat ftp kliens segítségével, az adatbázist pedig az adminisztrációs oldalon tudod elmenteni, de ez utóbbiban részletesebben sajnos nem tudok segíteni, már nem lehet regisztrálni a cwi-re.

Vince
In reply to Vince Gángó

by Imre Pintér -

Szia Vince

A tárgyban nem vagyok elég, de egy CWI-s bejelentkezést (user/passw) fel tudok ajánlani.

Üdv

In reply to Vince Gángó

by Ica Egri -

Szia Vince!

Az állományok lementése már megtörtént, ftp-vel még tegnap leszedtem, de a moodle-ban sajnos csak olyan menüpontot találtam, ahol ütemezni tudom a biztonsági mentések végrehajtását. Ha kell személyes üzenetben én is elküldhetem a saját moodle-m felhasználónevét és a jelszót. Semmi titkos adatot nem tartok rajta, de már olyan sok anyagot gyűjtöttem össze, kár lenne, ha most elszállna az egész. Az új helyen a kurzusokat újra kell készítenem és a fájlokat újra fel kell töltenem, vagy a kurzusok is helyreállíthatók?

Köszönöm a gyors választ és segítséget.

Üdv: Ica

In reply to Ica Egri

by Vince Gángó -
Kedves Ica!

Ha elmented az adatbázist, azzal mindent átmentesz a Moodle "tartalmából", vagyis a felhasználóid, kurzusaid, tevékenységek, stb minde meglesznek az új helyen is. Ehhez viszont nem a Moodle, hanem a tárhely hozzáférései kellenek, a tárhelyhez tartozik olyan felület, ahol az adatbázis elmenthető.

Vince

Egy ki érdekesség, hogy miért zárt be a cwi :-) http://asva.info/smsweb-razzia-2008-10-09.html