MoodleMoot 2008 konferencia

MoodleMoot 2008 konferencia

Papp Gyula írta időpontban
Válaszok szám: 0

Szeretettel meghívjuk Önt

A Magyar MoodleMoot 2008 Konferenciára

A Moodle egy nyílt forráskódú e-Learning keretrendszer (LMS), amely flexibilitásának és a korszerű pedagógiai módszerek támogatásának köszönhetően világszerte egyre népszerűbb. A magyaroszági regisztrált Moodle oldalak száma folyamatosan növekszik és már meghaladja a 210-et. Találunk köztük számos felsőoktatási intézményt, általános és középiskolát, közérdekű információs portált, egyre több nyelviskolát, de profitorientált képző intézményeket is.

Immáron harmadik alkalommal szeretnénk találkozóra hívni a hazai Moodle közösséget (lehetőséget biztosítva a tapasztalatok megosztására). Valamint várjuk azokat, akik még csak most ismerkednek az e-learning világával és keresik a megfelelő eszközt céljaik megvalósítására: A Moodle a megfelelő eszköz.

A konferencia első napján előadások hangzanak el és kerekasztalbeszélgetéseket tervezünk. A második nap a gyakorlati munkáé. A kezdők, és a haladók egyaránt találhatnak érdeklődésüknek megfelelő tutoriálokat, ahol újabb szemszögből ismerhetik meg a Moodle-t.


Az elődások tervezett témái

  • Moodle a közoktatásban, a felsőoktatásban és a felnőttképzésben – Hogyan használjuk a Moodle-t az oktatásban? Hogyan segíti a Moodle a tanítási folyamat hatékonyságát, s mennyiben alakítja át a diákok viszonyát a tanuláshoz? A Moodle, mint közösségi portál. Milyen oktatási tapasztalatok halmozódtak fel, s milyen módszertani változásokat hozott magával a Moodle?
  • e-Learning 2.0 - személyes tanulási terek, közösségek és kapcsolati hálózatok a tanulásban, web 2.0 eszközök integrációja (MashUp), konnektivizmus,
  • ePortfolió - az ePortfolió típusai, személyes és intézményi portfolió kialakítása, szabad forráskódú ePortfolió megoldások
  • Minőségbiztosítás és hatékonyságvizsgálat az e-Learningben – Milyen eszközök állnak rendelkezésre a Moodleban zajló tevékenységek nyomonkövetésére. A Moodle naplóállományainak és statisztikáinak elemzése. Külső eszközök (Google Analytics, Awstats, SPSS Clementine, R, ...) a tanulási szokások, a kurzusok és a tananyag hatékonyságának vizsgálatában.
  • Moodle integrációHogyan integrálható a Moodle az intézményi informatikai infrastruktúrába? Komplex e-Learning rendszerek és hálózatok kialakítása Moodle Network alapokon. Tananyagtárházak és a Moodle.
  • Kiegészítő modulok, blokkok hasznos vagy éppen nélkülözhetetlen modulok/blokkok alkalmazása. Egyedi modulfejlesztések, modulok honosítása. Kiemelt terület: Audio- és video-konferencia rendszerek integrálása.
  • e-Learning szabványok és a Moodle – Hogyan jelennek meg a szabványos tananyagok a Moodle-ban? Melyek azok a szolgáltatások, amelyeket igénybe tudunk venni (SCORM, Learning Design, IMS tartalomcsomagok, Common Cartridge)?
  • eBefogadás – Az e-tanulási módszerek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az IKT kompetenciák fejlesztéséhez, a digitális írástudás elmélyítéséhez. Hogyan valósítja meg ezt Ön?
A fenti témakörökben várjuk előadás-javaslataikat.

A rendezvény helyszíne és időpontja:

Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola
4026 Debrecen Péterfia u. 1-7.
2008. november 14-15.
További részletek a konferencia honlapján: http://moodlemoot.hu
e-mail: moodlekonf@gmail.com

További részletekért látogassa meg konferenciakurzusunkat.