Sziasztok!
Nemrég frissítettem a Moodle-ünket 1.9.2+ verzióra, és most vettem észre, hogy a portál hírfórumában portálszintű rendszergazdaként nem tudok új témát nyitni. Találkozott más is hasonlóval? Moodle hiba vagy csak nálunk bolondult meg valami?
Vince
Szia Vince!
Friss telepítés 1.9.2+ esetén korrektül megy, de upgrade esetén sem találkoztunk még ilyesmivel. Esetleg nézz szét a felhasználói jogosultságok testreszabásánál, hátha találsz valamit.
Vágvölgyi Csaba
Friss telepítés 1.9.2+ esetén korrektül megy, de upgrade esetén sem találkoztunk még ilyesmivel. Esetleg nézz szét a felhasználói jogosultságok testreszabásánál, hátha találsz valamit.
Vágvölgyi Csaba
Szia!
Már körülnéztem, de nem találok semmit. Pár órás debug nyomán viszont biztosan ott lesz valami probléma, szerintem valami kavarc van az adatbázisban. A problémát egyelőre áthidaltuk azzal, hogy a legutolsó hírt szerkesztettem, így e-mail ugyan nem ment ki róla, de a főoldalon feltűnő helyen látszik a mondanivaló :-)
Vince
Már körülnéztem, de nem találok semmit. Pár órás debug nyomán viszont biztosan ott lesz valami probléma, szerintem valami kavarc van az adatbázisban. A problémát egyelőre áthidaltuk azzal, hogy a legutolsó hírt szerkesztettem, így e-mail ugyan nem ment ki róla, de a főoldalon feltűnő helyen látszik a mondanivaló :-)
Vince
Én upgrade-eltem a rendszerem és a portál hírforumában nem okozott problémát. Viszont az LDAP szinkronizáció nem megy. A gond, hogy nem hoz létre egy ideiglenes táblát, amibe beteszi az új felhasználókat, hogy majd később tegye őket a helyükre. Elvileg van megoldásom, de még nem volt egyben annyi időm, ami ahhoz kell, hogy meg tudjam oldani és működjön.
RPi
RPi
Bár ez nem vigasz, de mi most két általunk üzemeltetett Moodle-ban is LDAP-ból autentikálunk gond nélkül, igaz, mindkettő friss 1.9.2+ telepítés.
Vágvölgyi Csaba
Vágvölgyi Csaba
Sziasztok!
Sikerült megoldanom a problémát. A címtárunkban volt néhány (~30) felhasználó, akik duplikálva voltak, emiatt a szinkronizáció leáltt az első ilyen esetben.
A duplikálás oka az volt, hogy a bukott diákokról nem tudtunk semmit, csak év elején azt, hogy egy adott osztályba ki jár. Mivel a Novell eDirectory-ban a környezet megadásával hitelesítjük a diákot (pl.: kissjeno.c06) így ott nincs gond. A Moodle viszont környezet nélküli (contextless) hitelesítést végez és ahhoz az kell, hogy az egész címtárban egyedi legyen a felhasználónév.
Kimazsoláztam ezeket a felhasználókat, utána már jól lefutott a szinkronizáció.
További szép napot!
RPi
Sikerült megoldanom a problémát. A címtárunkban volt néhány (~30) felhasználó, akik duplikálva voltak, emiatt a szinkronizáció leáltt az első ilyen esetben.
A duplikálás oka az volt, hogy a bukott diákokról nem tudtunk semmit, csak év elején azt, hogy egy adott osztályba ki jár. Mivel a Novell eDirectory-ban a környezet megadásával hitelesítjük a diákot (pl.: kissjeno.c06) így ott nincs gond. A Moodle viszont környezet nélküli (contextless) hitelesítést végez és ahhoz az kell, hogy az egész címtárban egyedi legyen a felhasználónév.
Kimazsoláztam ezeket a felhasználókat, utána már jól lefutott a szinkronizáció.
További szép napot!
RPi