Technikai fórum

portál hírfóruma

 
Kép
portál hírfóruma
Gángó Vince írta 2008. szeptember 22., hétfő, 14:34 időpontban
 
Sziasztok!

Nemrég frissítettem a Moodle-ünket 1.9.2+ verzióra, és most vettem észre, hogy a portál hírfórumában portálszintű rendszergazdaként nem tudok új témát nyitni. Találkozott más is hasonlóval? Moodle hiba vagy csak nálunk bolondult meg valami?

Vince
Kép
Tárgy: portál hírfóruma
Vágvölgyi Csaba írta 2008. szeptember 22., hétfő, 15:27 időpontban
 
Szia Vince!

Friss telepítés 1.9.2+ esetén korrektül megy, de upgrade esetén sem találkoztunk még ilyesmivel. Esetleg nézz szét a felhasználói jogosultságok testreszabásánál, hátha találsz valamit.

Vágvölgyi Csaba
Kép
Tárgy: portál hírfóruma
Gángó Vince írta 2008. szeptember 22., hétfő, 19:36 időpontban
 
Szia!

Már körülnéztem, de nem találok semmit. Pár órás debug nyomán viszont biztosan ott lesz valami probléma, szerintem valami kavarc van az adatbázisban. A problémát egyelőre áthidaltuk azzal, hogy a legutolsó hírt szerkesztettem, így e-mail ugyan nem ment ki róla, de a főoldalon feltűnő helyen látszik a mondanivaló :-)

Vince
Kép
Tárgy: portál hírfóruma
Bánhidi Árpád írta 2008. szeptember 22., hétfő, 21:55 időpontban
 
Én upgrade-eltem a rendszerem és a portál hírforumában nem okozott problémát. Viszont az LDAP szinkronizáció nem megy. A gond, hogy nem hoz létre egy ideiglenes táblát, amibe beteszi az új felhasználókat, hogy majd később tegye őket a helyükre. Elvileg van megoldásom, de még nem volt egyben annyi időm, ami ahhoz kell, hogy meg tudjam oldani és működjön.

RPi
Kép
Tárgy: portál hírfóruma
Vágvölgyi Csaba írta 2008. szeptember 23., kedd, 09:14 időpontban
 
Bár ez nem vigasz, de mi most két általunk üzemeltetett Moodle-ban is LDAP-ból autentikálunk gond nélkül, igaz, mindkettő friss 1.9.2+ telepítés.

Vágvölgyi Csaba
Kép
Tárgy: portál hírfóruma
Bánhidi Árpád írta 2008. szeptember 26., péntek, 08:53 időpontban
 
Sziasztok!

Sikerült megoldanom a problémát. A címtárunkban volt néhány (~30) felhasználó, akik duplikálva voltak, emiatt a szinkronizáció leáltt az első ilyen esetben.

A duplikálás oka az volt, hogy a bukott diákokról nem tudtunk semmit, csak év elején azt, hogy egy adott osztályba ki jár. Mivel a Novell eDirectory-ban a környezet megadásával hitelesítjük a diákot (pl.: kissjeno.c06) így ott nincs gond. A Moodle viszont környezet nélküli (contextless) hitelesítést végez és ahhoz az kell, hogy az egész címtárban egyedi legyen a felhasználónév.
Kimazsoláztam ezeket a felhasználókat, utána már jól lefutott a szinkronizáció.

További szép napot!
RPi