Kurzus visszaállítás, dátumprobléma

Kurzus visszaállítás, dátumprobléma

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Válaszok szám: 2
Talán többen emlékeztek rá, hogy 1 évvel ezelőtt, amikor Moodle verziót váltottunk a fórumok dátumai eltolódtak egy évvel (nem kis bosszúságot okozva ezzel).
Most ismét túl vagyunk egy átálláson (1.9.2+ verzió) és ismételten beleszaladtunk a problémába, azonban most végre rájöttünk a megoldásra:
Ha egy kurzus (biztonsági mentésből való) visszaállítása során megváltoztatjuk a kurzus kezdetének dátumát, úgy az eredeti dátum és a most beállított közötti idővel eltolódnak a fórumbejegyzések időpontjai. (pl.: így fordulhatott elő 2007. szeptemberében egy 2008. augusztusinak tűnő hozzászólás). Természetesen a probléma csak akkor jelentkezik, ha felhasználókkal és fórumbejegyzésekkel együtt költöztetjük a kurzust.
A megoldás röviden annyi, hogy a visszaállítás során nem szabad módosítani a kurzus kezdetének időpontját, és ha megtörtént a helyreállítás, akkor már "büntetlenül" állítható a dátum.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: Kurzus visszaállítás, dátumprobléma

Gángó Vince írta időpontban
Nem teljesen értem. Frissítés előtt biztonsági mentést készítesz a kurzusokról, majd a frissített rendszerbe visszatöltöd őket? Ez miért jó? Én úgy szoktam verziót váltani, hogy lemásolom a moodle könyvtárat, csinálok egy mentést a teljes adatbázisról, majd frissítem a moodle-t. A biztonsági mentésekre még soha nem volt szükség verzióváltás miatt (más miatt már igen ;-))
Biztos van valami oka, hogy így csináljátok, kérdésem, hogy mi az? :-)

Vince
Válasz erre: Gángó Vince

Tárgy: Kurzus visszaállítás, dátumprobléma

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Szia Vince!

Természetesen a Te módszeredet is használjuk, de ha kevés kurzus van, akkor jobban szeretek tiszta telepítéssel indítani, és a kurzusokat visszaemelni.
Az upgrade nem minden verzió között volt zökkenőmentes és ha vannak kiegészítő modulok, akkor azok is bekavarhatnak.

Csaba