Nem lehet magyarul telepíteni a Moodle-t?

Nem lehet magyarul telepíteni a Moodle-t?

Papp Gyula írta időpontban
Válaszok szám: 2

De igen.

A problémát elég régen ismerjük. A hiba forrása a Moodle egyik alkönyvtárában lévő nyelvi állomány, amely a magyar nyelvi csomag letöltése előtt teszi lehetővé hogy a telepítés magyar nyelven folyjon. Ebben van néhány olyan karakterkódolásból származó hiba, amely pont a környezeti változók lekérdezését végzi. Mivel ezek így formailag nem néznek ki változónak, nem is kap a telepítő választ, s ezért „áll meg”.

Régen javítottuk a hibákat, s jeleztük a magyar nyelvi csomagért felelős kollégának. Csatoltam egy gyűjteményt a hozzászólásomhoz, amely javítja ezt az 1.9-es illetve az 1.8-as verziókban.

Ugye a probléma az, hogy ha magyarul nem megy angolulmenni fog ugyan a telepítés, de ilyenkor számos sztring angolul generálódik, s elég kényelmetlen ezt később javítgatni. :-(

No, de lássuk a megoldást! Az install.php állomány kell felülírni az általam javítottal. Ennek helye:

/moodle/install/lang/hu_utf8/

Figyelem! Az 1.9-es és az 1.8-as állománya különböző! A megfelelőt kell választani!

Még valami. A helyes nyelvi beállítások (dátum, idő helyes megjelenése, stb.) érvényesítéséért felelős langconfig.php állományt is csatoltam. Ennek lehetséges helyei:

/moodledata/lang/hu_utf8 vagy méginkább:

/moodledata/lang/hu_utf8_local

Ez utóbbi azért jobb megoldás, mert amíg az eredeti nyelvi csomagban ez nem kerül javításra, egy frissítéssel felülírjuk a „jót”. :-(

Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Nem lehet magyarul telepíteni a Moodle-t?

Niethammer Zoltán írta időpontban
Szia!

Én most telepítettem az 1.9.5-ös verziót angolul. Utána letöltöttem a magyar nyelvi fájlt. Ebben már a javított verzió van. Minden magyar, csak a dátumok vannak angolul. Mi lehet a hiba?

Válasz erre: Niethammer Zoltán

Tárgy: Nem lehet magyarul telepíteni a Moodle-t?

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
A napok, hónapok neveit az operációs rendszerből veszi át a Moodle, így annak a lokalizációs beállításaitól függ, hogy milyen nyelven jelennek meg.
Ha Linuxra telepítettél, a locale paranccsal tudod ellenőrizni az aktuális beállításokat.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba