Mentés URL probléma

Mentés URL probléma

Csábi Béla írta időpontban
Válaszok szám: 6
Kedves Kollégák!

Verzióváltás miatt (1.6->1.8) úgy jártam el, hogy a régi verzóban készült mentéseket kurzusonként visszatöltöttem az újban. Azt tapasztalom, hogy bizonyos esetekben (pl. quiz modul szövegei) elromlottak az URL-ek. Pl. be volt szúrva egy kép a kérdés szövegébe, a hivatkozás: http://szerver.ize/filep.php/12/akarmi.jpg, és ez nem jelenik meg. Ha új képet szúrok, akkor a 12 helyett más szám van. Gondolom az új szerveren a kurzus ID-je megváltozott, és ez érint minden olyan URL-t, amiben nem relatív hivatkozások vannak. A moodle.org fórumokat nézegetve sok hasonló problémára azt javasolták, hogy a mentést kicsomagolni, szövegszerkesztő és search/replace a moodle.xml-re, visszacsomagolás majd visszatöltés.

Szeretném megkérdezni, más találkozott-e a problémával, tud-e jobb megoldást?

Előre is köszi...

Csábi Béla
Válasz erre: Csábi Béla

Tárgy: Mentés URL probléma

Nits László írta időpontban
Szia Béla!

Mi csak új domain nevet adtunk a szervernek (1.7.1+) a régit is megtartva.
Config.php-ben a változást átvezettük, de a beszúrt képeink nálunk is eltűntek...

Nits L.


Válasz erre: Csábi Béla

Tárgy: Mentés URL probléma

Papp Gyula írta időpontban

Igen, valóban a kurzus ID változott meg. Az URL-ben a szám (12) az ID. A Moodle ezeket az "érkezés" sorendjében osztja ki 2-vel kezdve. Az 1 a nyitóoldal kurzusazonosítója.

Ez ellen csak az upgrade véd, de annak is megvannak a maga veszélyei.

Mi is költöztünk. A főiskolai rendszerünkkkel is és a Moot-tal is. Rendesen el is tűntek a személyes profilból a képek. Lásd: Béla macija is hiányzik :-(

Válasz erre: Papp Gyula

Tárgy: Mentés URL probléma

Gángó Vince írta időpontban
Ez ellen csak az upgrade véd.
Béla upgrade-elt és futott bele a problémába :-)

Nálunk verzióváltás nélkül sima backup -> restore (duplikáltuk a kurzust) után volt olyan link, ami az új kurzusazonosítóval szerepelt, volt olyan, ami nem (gyanúm szerint ebbe belejátszott a relatív-abszolút hivatkozás, de ennek nem néztem utána). A hibákat én phpmyadmin segítségével javítottam az adatbázisban.

Vince
Válasz erre: Gángó Vince

Tárgy: Mentés URL probléma

Csábi Béla írta időpontban
Kedves Vince!

Megvoltak azok a táblák, amiben cserélned kellett? Én csak a kérdések szövegét találtam meg , gondolom lehetne tovább böngészni, de valamit biztos kihagynék... Volt valami SQL parancsod, ami update-elte a megfelelő mezőket vagy csak javítgattad kézzel a linkeket?

Béla
Válasz erre: Csábi Béla

Tárgy: Mentés URL probléma

Gángó Vince írta időpontban
"Könnyű" dolgom volt, nekem csak a resource táblában kellett cserélnem az url-eket. Lekérdeztem azokat a sorokat, amelyekben szerepelt a régi kurzus (pl.: select * from resource where fulltext like '%file.php/26/%'), kijelöltem őket szerkesztésre, majd elkezdtem az oldalon belül keresni (Firefox-szal, mert az IE nem keres űrlapelemekben). A találatokat kijelöli a böngésző, így csak CTRL+V-t kellett nyomnom minden találat esetén (persze a vágólapra előzetesen kimásoltam a keresett kifejezés cserélendő párját, pl.: file.php/55/). Ezzel a módszerrel viszonylag nagy számú cserét el lehet végezni némi kézimunkával (F3 + CTRL-V) :-)