Technikai fórum

osztályozó napló

 
Kép
osztályozó napló
Egri Ica írta 2008. február 24., vasárnap, 14:40 időpontban
 

Szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy kell használni az 1.7-e moodleban az osztályozó naplót. A portáladminisztrációnál a megjelenés pontban található az osztályozó napló. Itt azonban csak azt tudom beállítani, hogy milyen szerepkört szeretnék osztályozni. Az egyes kurzusoknál viszont egyáltalán nem jelenik meg ez a funkció. Esetleg ezt külön modulként le kell tölteni és telepíteni a moodle-ba, vagy másképp érhető el. Köszönöm a segítséget

Kép
Tárgy: osztályozó napló
Nits László írta 2008. február 25., hétfő, 09:52 időpontban
 
Szia!

A pontozási (grade, grades) rendszerre vonatkozik az általad írt beállítás. A pontozás lehetősége, statisztikák minden kurzusnál megtalálhatóak. Osztályzó napló a moodle-ban nincs, de viszont a pontozás felhasználható érdemjegyek (1-5) tárolására is.

Mi megoldottuk, hogy ne a tesztek pontszáma, hanem a visszajelzésnél bevitt érdemjegy kerüljön a "naplóba".  + egy kis átlagszámítás.
Használjuk a gradebook plus -t is, így a pontok (jegyek) táblázat szerűen szerkeszthetőek.

üdv.: Nits L.

Kép
Tárgy: osztályozó napló
Egri Ica írta 2008. február 25., hétfő, 11:59 időpontban
 
Köszönöm a segítséget. Szeretném viszont megkérdezni, hogy milyen funkciót tölt be akkor az általam talált osztályozási napló az 1.7-es moodle-ban és hogyan kell használni, mert a kurzusban nem tudom elérni?

Kép
Tárgy: osztályozó napló
Bánhidi Árpád írta 2008. február 25., hétfő, 14:51 időpontban
 

Osztályozó napló = Pontok

Szerintem.

Vagyis, amit az adminisztrációnál osztályozási naplóként látsz, és be tudod állítani, hogy melyik szereplőket értékeld, az a kurzusban a Pontok nevű résznél jelenik meg. Ugyanahhoz a modulhoz tartozik, csak valamiért a magyar fordításban a Gradebook az osztályozó napló, a Grades meg a pontok fordítást kapta.