Sziasztok!
Kb. 1 hónapja működik a moodle nálunk. Több tesztet is csináltattam már a gyerekekkel. Az igazgatóm is rákapott a témára és tegnap a 8-os diákokkal csináltatott egy záróvizsgát a moodle-ban. Ez kb. 20 tesztfeladatból álló tesztlap volt. Csak a szabványos kérdéstípusokat használta. Egyszerre 20 gyerek dolgozott. A következő hibajelenség történt:
- Amikor a gyerek befejezte a tesztet, akkor a rendszer kidobta a főoldalra és a tesztje függőben maradt. Újból bejelntkezve nem tudta folytatni. (max 1 óra volt az időlimit)
- Utána adminként töröltem a teszt eredményét és újrakezdte a tanuló a tesztet
- Volt olyan tanuló, aki 3-4-szer nekifutott, mire sikerült a mentés.
- A 20 tanulóból kb. 10-nek rögtön sikerült a teszt tárolása.
A gépben 1G RAM van, de csak 800M-át használ.
Lehet-e a hiba oka az, hogy a cron.php nem fut le?
Szia!
A max 1 óra időlimit mire vonatkozik? Arra, hogy 1 óra után kizavartátok a diákot a teremből vagy arra, hogy a moodle-ben a session timeout ilyen hosszú? ;-)
Linux szerveretek van? Nem vagyok linux guru, ha jól emlékszem nálunk is csak 800 MB ramot látott a 2.4-es kernel, 2.6-os lefordítása után már mind a 2048-at.
A max 1 óra időlimit mire vonatkozik? Arra, hogy 1 óra után kizavartátok a diákot a teremből vagy arra, hogy a moodle-ben a session timeout ilyen hosszú? ;-)
Linux szerveretek van? Nem vagyok linux guru, ha jól emlékszem nálunk is csak 800 MB ramot látott a 2.4-es kernel, 2.6-os lefordítása után már mind a 2048-at.
Szia!
Az időlimit volt 1 óra, de sokkal hamarabb akarták befejezni a tesztet.
SuliX szerverünk van, és a legújabb kernelt használjuk.
A Linux látja az 1G RAM-ot, de a teszt közben 800M-t használt a rendszer.
Most újraindítottam mindent és csak 500M-t használ.
Az időlimit volt 1 óra, de sokkal hamarabb akarták befejezni a tesztet.
SuliX szerverünk van, és a legújabb kernelt használjuk.
A Linux látja az 1G RAM-ot, de a teszt közben 800M-t használt a rendszer.
Most újraindítottam mindent és csak 500M-t használ.
Sziasztok!
Visszautalnék Vince kérdésére: Mennyi a session time? (Admin menü/szerver/folyamat kezelése 1.8-ban)
A kérdés azért fontos, mert előfordulhat, hogy a session time rövidebb mint a teszt időlimitje. Ebben az esetben, ha az összes kérdés egy képernyőoldalon van, akkor hosszú ideig nincs tényleges interakció, azaz a session time leteltével a moodle kilépteti az adott felhasználót.
Megoldás: session time hosszabbra állítása (biztonsági okokból csak óvatosan) vagy kérdések oldalakra tördelése, pl 5 kérdése/oldal, így néhány percenként biztosan kattintania kell a diáknak.
Egyébként miért nem fut le a cron.php?
Visszautalnék Vince kérdésére: Mennyi a session time? (Admin menü/szerver/folyamat kezelése 1.8-ban)
A kérdés azért fontos, mert előfordulhat, hogy a session time rövidebb mint a teszt időlimitje. Ebben az esetben, ha az összes kérdés egy képernyőoldalon van, akkor hosszú ideig nincs tényleges interakció, azaz a session time leteltével a moodle kilépteti az adott felhasználót.
Megoldás: session time hosszabbra állítása (biztonsági okokból csak óvatosan) vagy kérdések oldalakra tördelése, pl 5 kérdése/oldal, így néhány percenként biztosan kattintania kell a diáknak.
Egyébként miért nem fut le a cron.php?
Sziasztok!
Valóban a session time csak 30 perc volt. Mivel a teszt nagyon hosszú volt (60 perces), és mentés nem volt 30 percen belül, a szerver kidobta a tanulókat. Feljebb állítom 1,5 órára.
A cron.php -t valahol elbénáztam, de már jól működik.
Valóban a session time csak 30 perc volt. Mivel a teszt nagyon hosszú volt (60 perces), és mentés nem volt 30 percen belül, a szerver kidobta a tanulókat. Feljebb állítom 1,5 órára.
A cron.php -t valahol elbénáztam, de már jól működik.
Vagy tördeld a kérdéseket több oldalra, így az oldalváltásokkor újraindul a session time mérése.