mysql verzióváltás

mysql verzióváltás

Fodor Zsolt írta időpontban
Válaszok szám: 4

A moodle aktuálisan használt verziójának megtartása mellett (1.5.x), de egy jelentős verzióugrást előkészítendő, szerettem volna mysql verziót váltani a szerveren. 4.0.24 -> 5.0.32 a verzióváltás látszólag rendben is van. Látszólag, tehát a teszt nem jött össze, mert visszatöltve bele az adatokat, a néhány dolog "eltűnt" így például a fórumok a bejegyzésekkel. Van-e ötlet e részleges hiba okának megszüntetésére?

Plusz info, a legfrissebb híreken keresztül elérhetők a fórumok. Hm. 

Válasz erre: Fodor Zsolt

Tárgy: mysql verzióváltás

Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Először is kérdezem, hogy az éles rendszereden frissítettél, vagy tesztkörnyezetben?
A problémát körüljárják ebben a fórumban:
http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=38344
sőt némi "barkács" megoldás is található itt, de hosszabb távon érdmes volna legalább 1.6.5+-ra frissíteni és az valószínűleg megoldja a problémát.
Figyelem, ha rászánod magad az 1.8-ra frissítéshez, akkor is be kell iktatni egy 1.6.x verzóira való upgradet.

Vágvölgyi Csaba
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Fodor Zsolt írta időpontban

Megtettem az éles rendszerben is, mivel ránézésre jó volt. Azonban a szomszéd szerveren 4.0.x-es mysql verzió van, így ma reggel arra visszaállva, tökéletesen helyreállt a rend.

Szerintem ilyen módon nem fogom bolygatni / vegyíteni a bevált dolgokat az alaposan ki nem próbáltakkal. Az 1.8-as verzió elérését úgyis csak nyár elejére terveztem. A tanácsokat köszönöm, a moodle váltásig végig fogom próbálni.

Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Cserháti Csaba írta időpontban
Az 1.8-ra frissítéshez, miért van szükség az 1.6.x verzóira való upgradre? Nem lehet közvetlenül frissíteni?
Cserháti Csaba