Megint ingyenes oldal probléma

Megint ingyenes oldal probléma

by Deleted user -
Number of replies: 4

Ultraweben próbálok 1.5.4-et telepíteni, az adattáblák létrehozásánál a következőbe botlok:

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 46080 bytes) in /mnt/ultraweb/b/ba/balinttanfolyam/moodle/lib/adodb/adodb-lib.inc.php on line 717

Mi a teendő? Nem tudom számít-e, de az oldal tetején folyamatosan ott van, hogy:

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/b/ba/balinttanfolyam/moodle/lib/moodlelib.php on line 4831

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/b/ba/balinttanfolyam/moodle/lib/setup.php on line 228

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/b/ba/balinttanfolyam/moodle/lib/setup.php on line 234

Warning: realpath() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/b/ba/balinttanfolyam/moodle/admin/index.php on line 55

In reply to Deleted user

Tárgy: Megint ingyenes oldal probléma

by Ica Egri -

Szia!

Én az extrára próbáltam 1.5.4-s és 1.7-es  moodle-t felrakni. A táblák létrehozásánál ugyanebbe a hibákba botlottam. Egy szegedi kollégám Illés Zoli aztán angolnyelvű fórumokon érdeklődött és sikerült megoldania a problémát. Szerintem a technikai fórumban le is írta a teendőket. Ha nem, a nevét megtalálod a fórumon és vedd fel vele a kapcsolatot. Érdemes

Üdv: Egriné

In reply to Ica Egri

by Deleted user -

A fenti baj az ultraweben volt ott lehetetlen, felpakoltam az extrára is, ami teljesen megújult, 1GB tárhelyet adnak, 100MB az SQL mérete, 16MB a PHP memória limit, szóval ideális lenne, mégsem megy.

A supporttól azt a felvilágosítást kaptam, hogy az extra szervere nem támogatja a file.php függvényeit, és a .htaccess állományokat sem.

In reply to Deleted user

by Deleted user -

Az extra mégis alkalmas moodle futtatására!

Csak a telepítésnél a fájlokra való hivatkozást az első opcióra kell állítani.

In reply to Deleted user

by Éva Giba -

Nagyon kezdő vagyok, most próbálkozom feltelepíteni a moodle-t. Az extra szerverére próbálom ráerőszakolni, de nem megy. Miután létrehozza a fő adatbázisokat, kiírja, hogy scrollozzak a lap aljára, (mindenhol a "sikerült" van leírva) és nem tudok továbbmenni, mert nincs "Tovább" gomb, ahogyan a telepítési útmutatóban olvastam. Megnéztem a config.php savemode-ban van. Ezt hogyan tudom megváltoztatni, vagy hogyan tudom folytatni a telepítést? Innentől kezdve csak a nagy fehér semmit látom, és se előre, se hátra semmi! Már kétszer szedtem le, meg fel, és ugyanaz történt mindig!

Mit csináljak?? Kérlek, nagyon "szájbarágósan" mert még most próbálkozom először!

Előre is nagyon köszönöm!! Éva