moodle4 pdftoppm- megeszi az erőforrást

moodle4 pdftoppm- megeszi az erőforrást

Kiss Balázs írta időpontban
Válaszok szám: 3

Üdv!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, nem tudom más is találkozott e már hasonlóval. Az elmúlt időszakban egy háttér folyamat megeszi az erőforrásunkat, annyira hogy már volt rendszer leállás is miatta. A folyamat: \assignfeedback_editpdf\task\convert_submission

Ez folyamatosan létrehoz kép fileokat, hatalmas mennyiségben illetve egy combined.pdf nevű pdf file-t közel 47.000 oldallal. A pdf generálás folymatosan zajlik a beadott munkák végett, eddig semmi gond nem volt vele és általánosságban nincs is vele baj, viszont néha 1-1 ilyen beragad és akár a memória 80-90% -át is felzabálja vagy az összeset. Nekünk éjjelente leskálázódik az erőforrás, a kevesebb használat végett(azure) de már azt ismegpróbáltuk, hogy kikapcsoljuk a skálázást hogy megmaradjon a max erőforrás de az is elfogy, szóval kb végtelen memóriát megtud zabálni(jelenleg : 8 CPU, 64G RAM). Próbáltuk hogy portál oldalról megközelítjüka probléma megoldását, kikapcsoltunt pár taskot illetve plugint de a generálás ugyan úgy megmaradt. Kikapcsoltuk az assignfeedback_editpdf plugint, de az sem hozott eredményt. Sajnos a taskok között konkrét ilyen taskot nem találunk. Illetve az is érdekes hogy nem rendszer szerű a dolog, van hogy 1-2 napig nincs aztán megint, leginkább éjjel, de teljesen véletlenszerűen akad be, vagy generálódik ez az irgalmatlan nagy file. ( /mnt2/moodle/moodledata/temp/assignfeedback_editpdf/pageimages/fd3a6d00ace83f0487d8dee1b255236b71dd5400/combined.pdf) 

 

Hátha van valakinek valami ötlete :) 

trackeren is van róla egy post. 
https://tracker.moodle.org/browse/MDL-83267

Válasz erre: Kiss Balázs

Tárgy: moodle4 pdftoppm- megeszi az erőforrást

Vágvölgyi Csaba írta időpontban

Üdv!

Őszintén szólva nem nagyon használjuk a pdftoppm-et, így nincs hasonló tapasztaltunk.

A rendszerútvonalaknál be van állítva a ghostscript is? (nálunk csak ez van)
Mi a helyzet, ha megpróbáljátok azzal?

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: moodle4 pdftoppm- megeszi az erőforrást

Kiss Balázs írta időpontban

ÜDV!

Köszi a választ!

Igen bevan állítva, elvileg meglfelelően működik is. Alapjáraton nincs bekapcsolva ez a funkció? Legalábbis nálatok. Nekünk ez úgy tűnik mintha alapból egy használt dolog lenne főleg a leadott munkáknál. Taskoknál általában ilyeneket generál: 

 

image.png

Ezekkel a rövidekkel nincs is baj. Ha nincs bekapcsolva, hol tudtátok kikapcsolni? Én próbáltam de nemsikerült sehogy.

Én itt próbáltam kikapcsolni(most bevan mert kikapcsolás után sem állt le a task)

image%20%281%29.png

Válasz erre: Kiss Balázs

Tárgy: moodle4 pdftoppm- megeszi az erőforrást

Vágvölgyi Csaba írta időpontban

Nálunk alapértelmezetten ki van kapcsolva ez a funkció:

Természetesen az oktató engedélyezheti a feladat beállításainal, de tapasztalataim alapján nem olyan sokan használják. Ha mégis, akkor nálunk a Ghostscript végzi a konverziót. 

Üdv.: Vágvölgyi Csaba