moodle költöztetés

moodle költöztetés

by Árpád Berényi -
Number of replies: 4

Sziasztok!

Jelenleg egy debian 8-as nginx szerveren fut egy moodle 3.02 ( Build 20160211) ezt költöztetem át egy új szerverre amin apache2 fut  és a legújabb moodle 4.3.3 -at telepítettem.

A moodle data-t már átmásoltam és az sql fájlokat is importáltam. Mást nem másoltam át nemtudom, hogy szükséges-e régi moodle fájlokat átmásolni?

Ezek után az alábbi üzenet fogad amit nem teljesen értek mert már egyszer feltelepítettem a moodle-t 🤔Írási jogot  még telepítés előtt adtam a moodle mappákra

php zip is telepitve van

extension=php_zip.dll-t nem találtam  ezt találtam helyette ki is vettem de semmi változás nem történtMoodle 4.3.3+ -at telepítettem előzőleg ezért se értem hogy miért akarja frissíteni. Viszont a moodledata mappát teljesen felülirtam a régi moodledatával lehet, hogy emiatt visít :) 
Valami lehet, hogy be kell még állítani esetleg ?


Van valami ötletetek? 
Köszi a helpet előre is.

Üdv,
Árpi
In reply to Árpád Berényi

Tárgy: moodle költöztetés

by Csaba Vágvölgyi -

Kedves Árpi!

Ekkor ugrás  (3.02 > 4.3.3) nem fog működni. Túl sok minden változik meg a Moodle rendszerben, az adatbázis struktúrában és az elvárt futatókörnyezetben (itt leginkább a PHP verzió okoz gondot).

Az alábbi doksi szerint leglább 3.11.8 kell upgrade alapnak: https://docs.moodle.org/403/en/Upgrading

Ez a frissítés 3 vagy 4 lépésben végezhető el biztonságosan.  (Én az LTS verziók közötti frissítéseket szoktam javasolni.)

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

In reply to Csaba Vágvölgyi

Tárgy: moodle költöztetés

by Árpád Berényi -

Kedves Csaba!

Köszönöm a segítséget.

Akkor első körben megpróbálom a 3.11.8-ra az upgradet.

In reply to Árpád Berényi

Tárgy: moodle költöztetés

by Csaba Vágvölgyi -

Kedves Árpád!

Ne tedd! Azt hiszem félreértettük egymást.

A Moodle frisstéseknek van egy jól dokumentált menete. Minden megjelenő verzió estén ott az infó arról, hogy mi az a minimum, ahonnak frissíthetünk az adott verzióra. (ezért is írtam, hogy az általad leeírt jelentős verzióugrás csak 3-4 lépésben hidalható át.)

Ehhez járul az a nem elhanyagolható tény, hogy a PHP verzió nagyon keményen behatárolja az adott környezetben futtathtó Moodle verzióját. Egyszerűen nem létezik olyan futtatókörnyezet, ahol az általad írt két Moodle verzió működne:

Ezt tovább bonyolíthatja, ha használsz  plugin-eket, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy-egy kiegészítő támogatott lesz a későbbi Moodle verziókban (a támogatott verzió  ellenrőzhető az egyes plugin-ok oldalán: https://moodle.org/plugins)

Ha az segít, akkor azt javaslom, hogy röviden egyeztessünk telefonon. (keress e-mailben!)

Üdv.: Vágvölgyi Csaba