H5P tartalom létrehozása

H5P tartalom létrehozása

Bálint György írta időpontban
Válaszok szám: 2

Kedves Fórumozók!

Szeretném, ha a kurzusom tanulói H5P tartalmakat tudjanak létrehozni a kurzuson belül. (Készíts idővonalat..., készíts memóriajátékot..., stb.) Gondolom valamilyen jogosultságokkal kell kibővítenem a tanulói szerepet. Ebben kérnék segítséget. Én vagyok a rendszergazdája is a szervernek, szóval bármit tudok változtatni.

Előre is köszönöm!

Bálint György

Válasz erre: Bálint György

Tárgy: H5P tartalom létrehozása

Vágvölgyi Csaba írta időpontban

Kedves György

Portáadminisztráció > Felhasználók > Engedélyek > Szerepek meghatározása > 'Hallgató' szerep szerkesztése oldalon keress rá a h5p kifejezésre.

Innentől le kell tesztelni, hogy pontosan melyik jogosultság kell nekik, de azzal is számolj, hogy ha ezt portálszinten állítod, akkor minden korábban létrehozott h5p tartalmat tudnak majd szerkeszteni. 

Én inkább létrehoznék egy másolatot az alap hallgatói szerepkörből (pl.: 'h5p_szerkeszto' szerepkör) és azon kísérleteznék. Ebben az esetben tudod kurzus szinten szabályozni, hogy ki kap ilyen jogokat.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba


Válasz erre: Vágvölgyi Csaba

Tárgy: H5P tartalom létrehozása

Bálint György írta időpontban

Kedves Csaba!

Köszönöm a gyors választ.

Én is ezen az úton indultam el. Csináltam egy új szerepet a Tanuló szerep alapján, és hozzáadtam a H5P jogokat. Utána már nem volt teljesen tiszta, hogyan rendeljem ezt az új szerepet a tanulókhoz. Ezért módosítottam az első javaslatod alapján az eredeti Tanuló szerepet, de agy sem sikerült valamilyen szerkesztés vagy új H5P tevékenység-et kicsikarni, a bejelentkezett tanulókkal.

Minden bizonnyal a szerepek és jogok területén kell még kicsit elmélyednem.

Köszönöm még egyszer.

Bálint Gyuri