ETN és moodle integráció

ETN és moodle integráció

by István Juhász -
Number of replies: 3

Üdvözlet!

Van valakinek tapasztalata az ETN és moodle integrációjával?


In reply to István Juhász

Tárgy: ETN és moodle integráció

by Csaba Vágvölgyi -

Kedves István!

Nem ismerem az ETN (Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartás) rendszert, de kérdés az, hogy milyen szintű integrációt szeretnétek megoldani.

Feltételezem, hogy elsősorban az adott kurzusokra jelentkezett hallgatók Moodle kurzusba beíratása a cél. Ehhez:

1. Szükséges valamilyen nyílt és szabványos adatcsere megoldás (API) az ETN részéről, ami át tudja adni ezeket az adatokat.  Ennek meglététől a fejlesztő (KODASOFT) adhat felvilágosítást.

2. Mivel a nyilvánosan elérhető információk alapján az ETN rendszer PostgresSQL-t használ, ezért megoldás lehet a beíratási információk közvetlen kinyerése az adatbázisból (A Moodle tud adatbázis alapján hallgatókat beíratni: https://docs.moodle.org/401/en/External_database_enrolment). Ehhez persze csak akkor férhettek hozzá, ha intézményen belül van az adatbázis, vagy a üzemeltető hozzájárul a dologhoz.

Ha más típusú integrációra gondoltál, akkor kérlek pontosítsd a kérdést, de első körben mindenféleképpen egyeztetnék a fejlesztő céggel.

Üdvözlettel: Vágvölgyi Csaba

In reply to Csaba Vágvölgyi

Tárgy: ETN és moodle integráció

by István Juhász -

Szia Csaba,

Köszönöm a reakciót.

A fejlesztés készen van (SAML2 authentikáció, kurzusfeltöltés, automatikus be és leiratkoztatás az ETN kurzusfelvétel alapján), nekem csak adaptálnom kell. 

Én elsősorban felhasználói tapasztalatok után érdeklődöm, hogy milyen problémákkal találkoztak már más üzemeltetők, vagy milyen buktatókba ne menjünk bele a bevezetés során.

István

In reply to István Juhász

Tárgy: ETN és moodle integráció

by Csaba Vágvölgyi -

Kedves István!

Ez jó hír :)

Ez esetben tényleg elsősorban ETN felhasználók tudnak segíteni, de amennyiben hasznosnak tartod egy telefon/online meeting formájában beszélhetünk a dologról, igaz nekünk csak Neptun - Moodle  tapasztaltunk van. 

Üdv.: Vágvölgyi Csaba