Email értesítő kurzusról

Email értesítő kurzusról

by Gábor Makó -
Number of replies: 3

Üdv!

Saját moodle szerver (virtuális gép) szépen muzsikál (~600 tanuló), de még nincs minden feltöltve.

Felmerült az igény, hogy ha a kurzusban változik valami, akkor arról értesítést küldjön a rendszer a tanulóknak. Erre van is talán plugin: https://moodle.org/plugins/block_notifications

Kinek van ebben tapasztalata? Én attól tartok csak, hogy nagy lesz az email forgalom, ami nem biztos, hogy szerencsés.


Gábor


In reply to Gábor Makó

Tárgy: Email értesítő kurzusról

by Gábor Zsolt Nagy -

Üdv!

A plugint inkább nem telepíteném. A fórum szerint már nem fejlesztik tovább. És nincs is a legfrissebb Moodle-hez plugin verzió.

A manuális módszert használtuk: News forum. Igen, ehhez kell a tanár, de így talán egy kicsit személyesebbé tehető az oktatás.

Gábor

In reply to Gábor Zsolt Nagy

Tárgy: Email értesítő kurzusról

by Csaba Vágvölgyi -

Sziasztok!

Jól döntöttél. :)

Mi korábban próbálkoztunk vele, de egyrészt tényleg nagy levélforgalmat tud generálni, másrészt a felhasználók pár nap után "immunisak lesznek" a sok értesítésre.

Volt olyan próbálkozás is , hogy RSS feedet generálunk (e-mail helyett)  és a RSS alapján Twitterre illetve Facebook csoportba mentek az értesítések. Ez elvileg működött, de az RSS to Social media szolgáltatások (pl.: https://dlvrit.com, https://zapier.com) egy limit után fizetőssé vállnak.

Mi ezt is teszteltük anno:  https://moodle.org/plugins/local_resourcenotif

Sajnos ez csak 3.7-ig kompatibilis, itt viszont a tanár kezében a döntés, hogy akar-e értesítést küldeni 1-1 tartalom frissítéséről.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

In reply to Csaba Vágvölgyi

Tárgy: Email értesítő kurzusról

by Gábor Makó -

Itt az automatizáláson lenne a hangsúly. A kollégák megszokták a Google Classroom hasonló szolgáltatását. A tanuló persze ezeket ki/be kapcsolhatta. A plugin is pont ezt tudta volna (3.6-ig), ha jól olvastam.

Az én álláspontom, hogy ne csak az értesítésekre nézzenek vissza a Moodle felületre. :)


Gábor