Technikai fórum

Frissítés 3.3-ról 3.7-re

 
Picture of Katalin Ecsődi
Frissítés 3.3-ról 3.7-re
by Katalin Ecsődi - Thursday, 30 May 2019, 2:54 PM
 

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Moodle rendszerünk verziófrissítése ügyében. 

Jelenlegi verziónk 3.3, a cél a 3.7-ig eljutni mihamarabb. Milyen lépésekben javasoljátok az egyes verziók felrakását? A moodle.org-on most a 3.3.9+, 3.4.9, 3.5.6, 3.5.6+, 3.6.4, 3.6.4+, 3.7 verziók tölthetők le. Ezeket egymás után javasolt telepíteni, vagy elegendő csak a PHP verzióváltásban érintett verziók telepítése ( PHP 5.6.5-ről először 7.0 a 3.4.9 verziónál, majd PHP 7.1 a 3.7-es verziónál)? Az egyes verziók tartalmaznak már mindent az előző csomagokból? 

Van-e olyan probléma, amire eközben oda kellene figyelnünk?

Illetve szeretnénk egy TOC (table of contents) plugint feltenni. Ennek verziófüggéséről tudtok esetleg valamit mondani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel, Ecsődi Katalin

Picture of Csaba Vágvölgyi
Tárgy: Költözés 2.4.x-ről 3.2.2-re - Tanácsot kérek
by Csaba Vágvölgyi - Thursday, 30 May 2019, 3:54 PM
 

Kedves Katalin!

Én nem sietném el a frissítést. (3.7.1-ig biztosan nem frissítem egyik rendszeremet sem).

A legtöbb gondot éppen a pluginok okozzák, mert el kell telni néhány hónapnak, amíg megjelennek a legfrissebb Moodle verziót is támogató plugin változatok.

Az említett plugin (https://moodle.org/plugins/pluginversions.php?plugin=filter_toc) most még csak 3.3-ig működik biztosan.

3.3-ról lehet egy lépésben 3.7-re frissíteni (https://docs.moodle.org/37/en/Upgrading#Check_the_requirements), de az említett PHP verzóiugrás nagy valószínűséggel Linux disztribúcióváltást is jelent, ami megint nem kockázatmentes.

Szintén lehetnek problémák a felhasználói felülettel, attól függően, hogy milyen theme-et használtok.

Szóval sok érv szól a gyors frissítés ellen...  ha ez segít, akkor konzultálhatunk telefonon is, hogy részletesebben megismerjük a helyzetet.

Üdvözlettel: Vágvölgyi Csaba
MoodleMoot 2019 konferencia
Picture of Katalin Ecsődi
Tárgy: Költözés 2.4.x-ről 3.2.2-re - Tanácsot kérek
by Katalin Ecsődi - Monday, 3 June 2019, 4:36 PM
 

Kedves Csaba!

Köszönöm a válaszodat!

A Moodle és környezete nálunk az alábbi:

  • Windows szerver 2012 R2 operációs rendszer
  • IIS webkiszolgáló
  • MS SQL DB
  • PHP 5.6.31

A theme beállításokban nem használunk semmi olyat, ami az alapbeállítások között nem szerepelne, apróbb változtatások történtek, szín, lábléc eltüntetése.

A tartalomjegyzék készítésére nagy szükségünk van. Tudsz esetleg olyan lehetőséget, akár a későbbi verziók funkciói között, amivel azt meg tudjuk valósítani plugin telepítése nélkül?

A telefonos segítségkérést sem vetettük el és köszönjük, ha ezt komolyan gondoltad, azért is írtam meg a pontos műszaki adatokat. Szükséges egyéb adat ahhoz, hogy jobban átlásd a rendszerünket?

Köszönettel, Kati


Picture of Katalin Ecsődi
Tárgy: Költözés 2.4.x-ről 3.2.2-re - Tanácsot kérek
by Katalin Ecsődi - Tuesday, 2 July 2019, 11:15 AM
 

Kedves Csaba!

A korábbi levelemben leírt Moodle rendszerünkben van egy hibaüzenetünk felhasználók szűrése során: Hiba az adatbázis olvasása közben. A moodle.org javaslata alapján bekapcsoltuk a debug funkciót, de nem képződött log a hiba során.

Kérdéseim:

- van-e más logolási lehetőség az IIS logon kívül, ahol esetleg találunk bejegyzést?

- ismert-e ez a hiba esetleg? 

Köszönettel, 

Ecsődi Kati

Picture of Péter Rózsahegyi
Tárgy: Frissítés 3.3-ról 3.7-re
by Péter Rózsahegyi - Tuesday, 6 August 2019, 2:15 PM
 

Szia Kati,

Mi nemrég frissítettünk szintén 3.3-ról, nagy bátran 3.7.1+-ra. A doksik szerint lehet egy lépésben, de nálunk nem ment. Nagy lefagyás lett az eredmény, így végigjártuk a fő verziőkat (3.4, 3.5, stb.) és remekül működik minden.

Ha biztosra akarsz menni, készítsetek egy másolatot az élő rendszerről és azon teszteljétek  végig a fejlesztés lépéseit.

A plugin kérdést Csaba már megírta. Nálunk nem volt gond, minden megvan friss verzióban, de tényleg jó pár plugint csak lassan frissítenek. Ha a Table of Contents utolsó verziója 3.3, ami kb. 2.5 éves, akkor lehet, hogy másik hasonló funkciójú beépülőt kéne keresni, mert amit 30 hónapja nem frissítettek, azt sz'tem már nem is fogják.

Good luck!