Technikai fórum

Teszt leadása utólag

 
Kép
Teszt leadása utólag
Niethammer Zoltán írta 2019. április 15., hétfő, 16:48 időpontban
 

Sziasztok!

5-6. osztályos gyerekekkel csináltunk elég sok tesztet, és sajnos 20-30% nem adta le a teszteket, csak a Mentés gombot használták. Közben persze lejárt a megadott idő, és lezárt a teszt. Ezeket utólag le tudom adni valahogy?  (moodle 3.0)

Fontos lenne, hogy ezeket a válaszokat is értékelje a rendszer.

Kép
Tárgy: Teszt leadása utólag
Vágvölgyi Csaba írta 2019. április 15., hétfő, 18:18 időpontban
 

Sziasztok!

Kicsit trükössen de megoldható.

Először is javaslom, hogy tesztekben az  "Amikor az idő letelik" opciónál használjátok "A nyitott próbálkozások leadása automatikusan" lehetőséget. (Nálunk ez az alapértelmezett, mióta átéltünk néhány hasonló esetet)

Ha már megvan a baj, akkor a következő eljárást javaslom:

  1. A tesztet védd le jelszóval, hogy még véltelnül se piszkáljanak hozzá a diákok.
  2. Módosítsd a teszt beállításait az alábbi ábrán látható pirossal megjelölt opciókra (és természetesen az időzítést is úgy, hogy hozzáférhető legyen.
    Teszt beállításai
  3. Ezután, ha belépsz az problémás tanulók nevében (Belépés mint, a profil oldalán), akkor hozzáférsz a teszthez (2. próbálkozás), mégpedig úgy, hogy az eddigi válaszaik látszanak (lásd: minden próbálkozás az előzőre épül). ekkor nincs más dolgod, mint leadni a tesztet és a rendszer lepontozza azt.
  4. Tudom, hogy sok tanuló esetén elég macerás, de ettől egyszerűbb megoldást sajnos nem tudok. Megj: Ha megbízol a diákokban, akkor velük is leadathatod újra, és akkor nem kell sok ember nevében belépegetned.

Üdvözlettel: Vágvölgyi Csaba

Kép
Tárgy: Teszt leadása utólag
Niethammer Zoltán írta 2019. április 16., kedd, 19:04 időpontban
 

Köszönöm a gyors választ!

Sokat segítettél.