Technikai fórum

Big Update :-)

 
Hábel György
Big Update :-)
Hábel György írta 2019. március 19., kedd, 13:36 időpontban
 

Üdv Mindenkinek!

Budapesti középiskola vagyunk. A tavalyi tanévben kezdték el tanáraink használni a szerverbe (SuliXerver) integrált Moodle-t. Komoly tervek vannak vele... :-)

A SuliXerverben a 2.1.5 verzió lakik, mivel egy összetett rendszer, nem nagyon van esély ennek az update-jére, tehát ez az irány zsákutcának tűnik.

Ebből kifolyólag egy külön gépre felhúztam a friss Moodle-t. A SuliXerver LDAP-jából történő authentikációt sikerült beállítani, szépen megy, ha lehet ezt szeretném is így használni. A csoportok, szerepek majd egy másik szál lenne...

Ami pillanatnyilag soron következik: hogyan lehetne minimalizált szívással a jelenlegi kurzusokat átmenteni az új szerverre?

"Minden megoldás érdekel... " :-D

Kösz: Gyuri

Kép
Tárgy: Big Update :-)
Vágvölgyi Csaba írta 2019. március 20., szerda, 16:02 időpontban
 

Kedves György!

A Moodle automatikus biztonsági mentése tud kurzusmentés készíteni a szerver egy megadott mappájába (Portálkezelés > Kurzusok > Biztonsági mentések > Az automatikus biztonsági mentés beállítása), tehát a kurzusok "kinyerése" a jelenlegi rendszerből egyszerű Ez egyébként parancssorból is futtatható.

Az összetetteb problém a kurzusok visszaállítása. Ha nem sok kurzusról van szó, akkor kézzel helyre tudod állítani őket. Ha sok (pl.. >50) akkor érdemes a MOOSH nevű eszközt bevetni. Én ezzel szoktam tömegesen kurzusokat költöztetni. 

Ha tudok segíteni, jelezd közvetlenül e-mailben!

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

Hábel György
Tárgy: Big Update :-)
Hábel György írta 2019. március 21., csütörtök, 08:37 időpontban
 

Kedves Csaba!

Köszönöm, erre a vonalra terelődtem én is. Közben beszéltem régi ismerősömmel, Fehér Csabával, ő is uezt javallotta.

Amúgy jelenleg 10+ kurzus van, ezt kézzel megeszem...

(Csak az archívum kedvéért: leszedtem a 2.15-ös telepítőt, Debian 9-cel jól összeveszett, de a 8-assal már szépen felállt. Ez alá vittem a db-t és a tartalmat. Ment, de a kinézettel, kezdőlappal azért voltak zűrök (merthogy a SuliXerverben saját fejlesztésű skin van, ez is jött az egésszel együtt. Itt még erősen aggódtam, hogy s miként fogom ezt 3.x verzióvá varázsolni, de aztán jött egy écesz: egy életem, egy halálom, egy kurzussal kipróbáltam az export-importot. Jó darab időbe telt, mire bevette a 20 kérdéses, 100 felhasználós földrajz témazárót, de nekem úgy tűnik, tökéletesen átvette. Kollégám - aki készítette és tanítja - még ellenőrzi, összeveti, de szerintem nem lesz gond.

Amit még feltétlenül ki akarok próbálni egy kurta kurzuson: elkészít a régi szerveren, pár diák kitölti, export-import (ez idáig OK), majd az újon javítják/átírják a válaszaikat a diákok. Minden bizonnyal ez is menni fog... Illetve kurzsukészítés a régin, export-import, és az újon töltik ki. De ez is miért ne menne...? :-D)

Az eredményt természetesen még ideírom.

 

Kösz: Gyuri