Technikai fórum

Állapotjelző

 
Kép
Állapotjelző
Harasztko Mirella írta 2017. október 18., szerda, 11:15 időpontban
 

Sziasztok!

Egy kurzusomnál szeretnék beállítani állapotjelzőt a tanulóknak. Szeretném, ha az e-learning folyamatban mindig tudnák hol tartanak, erre kellene nekem egy állapotjelző, esetleg olyan ahol be tudják jelölni ha már egy könyvet elolvastak, esetleg valami "Megjelölöm olvasottként", vagy bármi hasonló. Ez a kurzus főként olvasós részekből állna, nem feladatokból. 
Van esetleg erre valamilyen lehetőség? 
Én egy bővítményt találtam, a Completion Progress-t, de nem tudom beüzemelni, egyszerűen már minden beállítást végignyomtam, de nem sikerül.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat. 
Mirella

 

 

Kép
Tárgy: Állapotjelző
Farkas Róbert írta 2017. október 18., szerda, 12:18 időpontban
 

Szia

Ha a portáladminisztráció/További jellemzők oldalon bepipálod a Teljesítés nyomon követésének bekapcsolása jelölőnégyzetet, akkor utána minden tevékenységnél tudod állítani a Tevékenység teljesítését. Itt tudod beállítani, hogy a rendszer automatikusan jelölje teljesítettként az adott elemet (pl. ha a tanuló megtekintette azt, vagy mondjuk teszt esetében elért bizonyos pontszámot, stb.) - vagy azt is beállíthatod, hogy a tanuló maga jelölhesse meg, mi az amit elvégzett már és mit nem. Alapesetben a kurzusban ehhez ilyen jelölőnégyzetek lesznek a tartalmak mellett. 

Kép
Tárgy: Állapotjelző
Vágvölgyi Csaba írta 2017. október 18., szerda, 13:48 időpontban
 

Sziasztok!

Annyival egészíteném ki Robi remek válaszát, hogy valószínűleg az adott kurzus beállításainál is engedélyezni kell a "Teljesítmény nyomon követését". Ezek után minden kurzuselemnél dönthetsz arról, hogy a tanulók manuálisan is jelölhetik a teljesítést, vagy valamilyen feltételt állítasz be. (pl.: egy teszt akkor lesz teljesített, ha legalább 60%-ot elért)

Ez a Moodle alapeszközeivel is megoldja a dolgot, bár tény, hogy a Completion Progress kicst látványosabban végzi ezt. (valószínűleg azért nem működött, mert ez is igényli a Robi által leírt beállítást)

Üdv.: Csaba

Kép
Tárgy: Állapotjelző
Harasztko Mirella írta 2017. október 18., szerda, 14:09 időpontban
 

Szia Csaba! 
Igen, így már egyből működött is a bővítmény. 
Köszönöm a válaszokat! Nagy segítség volt! 

Kép
Tárgy: Állapotjelző
Harasztko Mirella írta 2017. október 18., szerda, 13:59 időpontban
 

Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod. Kipróbáltam, működik!

Így már a bővítmény is működik, ami oldalt jelzi színes négyzetekkel a külön egységeket, majd ha elvégzett lesz az adott egység, akkor zöld színre vált. Nagyon jó, ajánlani tudom mindenkinek, aki ilyen állapotjelzést is szeretne.