Előadásjavaslatok (MoodleMoot 2019)

Előadás

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2019 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki). Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Meghosszabbítottuk az előadással való jelentkezés határidejét.
2019. június 7-ig várjuk előadók jelentkezését


Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 ()

Név: Szeghalmy Szilvia - Fazekas Attila
e-mail: szeghalmy.szilvia@inf.unideb.hu; fazekas.attila@inf.unideb.hu
Intézmény: Debreceni Egyetem Informatikai Kar
Bemutatkozás:
   
Az előadás címe: Moodle használata a programozás oktatásban
Absztrakt:

A Bevezetés a programozásba tárgy keretében a hallgatók többsége élete első programozási nyelvével találkozik és élete első programját írja meg. Így a programozással való ismerkedés során egy új nyelvet sajátítanak el és már egy félév után azt várjuk tőlük, hogy „alapfokon” használni tudják a tanult nyelvet: ismerjék a nyelvtani szabályokat, az alapvető nyelvi elemeket, kifejezéseket, megértsék az egyszerűbb programokat és képesek legyenek ilyeneket készíteni.

Ezen cél eléréséhez 14 héten keresztül heti egy alkalommal egy 100 perces gyakorlat áll rendelkezésre. Ahhoz, hogy ilyen feltételek mellett a programozás tanulása sikertörténet legyen, a hallgatóknak tanórákon kívül is gyakorolniuk kell, azaz kezdőktől várjuk el, hogy önállóan programozzanak.

És mit vár el egy tipikus kezdő? Folyamatos visszajelzést, iránymutatást, biztatást, sikerélményt. Ha valamelyik hiányzik, a motivációja könnyen zuhanni kezd.

Az elvárások közti különbség feloldhatatlannak tűnik egy olyan rendszerben, amikor egy oktatóra száznál is több hallgató jut, de a már számos egyetemen bevezetett automatikus kiértékelő rendszerek segítségével legalább a folytonos visszajelzés biztosítható és korábban fény derülhet arra, hogy mely hallgatók azok, akik segítségre szorulnak és kiket lehet hagyni önállóan kalandozni. Moodle rendszer alatt a CodeRunner az egyik olyan plug-in, mellyel programozási feladatokat készíthetők. Előadásunkban a plugin használatáról és az eddigi tapasztalatainkról lesz szó.


Prezentáció: PDF document moodle_a_prog_oktatasban.pdf
Cikk:
Online prezentáció:
Igényelt időkeret: 20 perc (előadás)
Besorolás: felsőoktatás
tananyagfejlesztés

 

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 ()