Név: Vágvölgyi Csaba
e-mail: vagvolgyi.csaba@gmail.com
Intézmény: Debreceni Egyetem
Bemutatkozás:

MoodleMoot adminisztrátor - a konferencia egyik szervezője

1998. óta dolgozom a felsőoktatásban (ekkor szereztem meg matematika-informatika szakos diplomámat a Debreceni Egyetemen). A folyamatos főiskolai/egyetemi oktatás mellett elsősorban az eLearning területén szereztem alapos ismereteket.

2003. óta használok és üzemeltetek elektronikus oktatási környezeteket. Ötletadója és egyik szervezője vagyok a 2006. óta évente megrendezésre kerülő magyar MoodleMoot konferenciának.

Jelenleg a Debreceni Egyetemen dolgozom, ahol elsődleges feladatom a központi egyetemi elektronikus oktatási és vizsgáztatási szolgáltatások technikai hátterének kialakítása és üzemeltetése, valamint az egyetemi eLearning tartalomfejlesztések módszertani és technológiai támogatása.

A felsőoktatásban végzett munka mellett 2006. óta a CONSEDU eLearning tanácsadással foglakozó cégben is dolgozom technikai vezetőként és eLearning szakértőként. A CONSEDU keretein belül részt vettem számos egyetemi és céges eLearning projektben.

   
Az előadás címe: Moodle és CLI, avagy a parancssor szerepe a Moodle üzemeltetésben (workshop)
Absztrakt:

A Moodle alapvetően egy web alapú rendszer, és az adminisztrációs feladatok zöme is tökéletesen megoldható egy böngészőből. Vannak azonban olyan esetek, amikor a parancssor kényelmesebb, vagy akár az egyetlen megoldás lehet egy-egy problémára. Lássunk néhány példát:

  • Kurzusok tömeges költöztetése – hogyan állítsunk helyre több száz kurzus egy Moodle rendszerben?
  • Hogyan tudnánk időzítve be- és kikapcsolni bizonyos plugineket?
  • Hogyan valósítsuk meg a „szelektív kurzusmentéseket”?

A Moodle alapból támogat bizonyos parancssori műveleteket, de mindenféleképpen érdemes megismerni további trükköket. A leghasznosabb eszköz ezen a területen a MOOSH (https://moosh-online.com/), de a config.php „kreatív” módosítása is rejt meglepetéseket. 

A workshop során ilyen, az üzemeltetést támogató CLI alapú megoldásokat szeretnénk bemutatni.

Moodle & CLI

Prezentáció: PDF document Moodle_CLI.pdf
Cikk:
Online prezentáció:
Igényelt időkeret: Workshop (min. 45 perc)
Besorolás: felsőoktatás
esettanulmány
jó gyakorlat
üzemeltetés
alkalmazások
kiegészítő modulok