Előadásjavaslatok (MoodleMoot 2019)

Előadás

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2019 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki). Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Meghosszabbítottuk az előadással való jelentkezés határidejét.
2019. június 7-ig várjuk előadók jelentkezését


Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 ()

Név: Dr. Molnár Tamás
e-mail: molnar.tamas@metk.unideb.hu
Intézmény: Debreceni Egyetem
Bemutatkozás:

Debreceni Egyetem, Multimédia és E-learning Technikai Központ

A Debreceni Egyetem e-learning rendszereinek üzemeltetése, fejlesztése. Felhasználók oktatása. Tananyagszerzők technikai és módszertani támogatása a távoktatási kurzusok elméleti és gyakorlati feladatainak végrehajtásában. Az e-learning használatát segítő dokumentációk, oktatóanyagok készítése.

   
Az előadás címe: A multimédia új szintje a Moodle tananyagokban (Workshop)
Absztrakt:

Az e-learning kurzusok gyakran tartalmaznak videókat. Ha igaz, hogy egy kép többet mond száz szónál, akkor a videó még szemléletesebb lehet. A mai fiatalok figyelmét nem könnyű hosszú időre lekötni. Hogyan lehet rávenni őket, hogy végignézzék a videót és közben odafigyeljenek? A megoldás egy viszonylag új és igen hatásos eszköz, az interaktív videó.

H5P

Alapja egy videó, amelybe különféle kvíz elemeket lehet beágyazni, így az interaktívvá válik. A kvízelemeket időzítjük, az időskála különböző pontjaihoz rendeljük. A videó másik fontos tulajdonsága az adaptivitás. A videólejátszás meghatározott pillanataiban felbukkanó kérdésekre adott válaszoktól függően folytatódik a videó. Igy személyre szóló tanulás történik, a tanulók tudásuktól függően különböző tanulási utakat járnak be. Az ingyenes H5P rendszerrel többféle multimédiás tananyagot állíthatunk elő, pl. interaktív videót is, melyeket aztán beépíthetünk a Moodle kurzusba. Az interaktív videó előnyei: a folyamatos figyelemfenntartás, nyomonkövethetőség, jobb megjegyzési arány és még szórakoztató is. A tanulás, tanítás hatásfoka jobb lesz, mely a tanulók eredményeiben is megmutatkozik.

Kulcsszavak: interaktív videó, adaptív tanulás, multimédia, H5P, H5P filter


Prezentáció: PDF document H5P_2019.pdf
Cikk:
Online prezentáció:
Igényelt időkeret: Workshop (min. 45 perc)
Besorolás: tananyagfejlesztés
módszertan

 

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 ()