Előadásjavaslatok (MoodleMoot 2019)

Előadás

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2019 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki). Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Meghosszabbítottuk az előadással való jelentkezés határidejét.
2019. június 7-ig várjuk előadók jelentkezését


Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 ()

Név: Farkas Róbert
e-mail: robfarkas@gmail.com
Intézmény:
Bemutatkozás:


   
Az előadás címe: Rendhagyó kurzusépítés - digitális szabadulószoba Moodle-alapon (workshop)
Absztrakt:

A Moodle eszköztárában régóta megtalálhatók azok a funkciók, amelyek lehetővé teszik egyrészt a különböző tartalmi elemek feltételekhez kötött elérhetőségét, másrészt a tanulók előrehaladásának és a tevékenységek teljesítésének nyomon követését. Ezen lehetőségek kihasználásával interaktívabbá és szórakoztatóbbá tudunk tenni még egy lineárisan egymásra épülő tanulási útvonalat is.

Innen már csak egyetlen lépés, hogy a megszokottól eltérő struktúrában gondolkodva kvázi digitális szabadulószobává alakítsuk Moodle kurzusunkat. Ehhez semmilyen forradalmian új technológiára vagy innovációra nincs szükségünk. Elegendő csupán annyi, hogy egy kicsit más szemszögből végiggondolva tervezzük meg a kurzusunkat, állítsuk össze tananyagainkat és tevékenységeinket.

A workshopon egy konkrét példán keresztül nézzük meg ezt a "más szemszögből végiggondolt" kurzusépítést. Sőt, kísérletet teszünk arra, hogy saját példákból építkezve minden résztvevő egy saját digitális szabadulószoba koncepciójával fejezze be a workshopot!

Ehhez hozd magaddal kurzuselképzelésed, annak kész, vagy akár csak fejben kigondolt elemeit!

Kulcsszavak: interaktivitás, feltételes elérhetőség, teljesítés nyomon követése, szabadulószoba digitálisan

Információk a felvételi előkészítős digitális szabadulószobáról: Szabadulókurzus - https://webkurzus.hu/szabadulokurzus/

szabadulókurzus


Prezentáció: PDF document Rendhagyó kurzusépítés - digitális szabadulószoba Moodle-alapon.pdf
Cikk:
Online prezentáció:
Igényelt időkeret:
Besorolás:

 

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 25 ()