Előadások (MoodleMoot 2011)

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2011 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki)

Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Kérem, töltse ki az űrlap minden mezőjét!

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 35 ()

Név: Berze Lajos
e-mail: berze.lajos@lib.szie.hu
Intézmény: Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár
Bemutatkozás:


Az előadás címe: A Mahara testre szabása a könyvtár tartalomszolgáltatási igényeinek megfelelően
Prezentáció:
PDF document moodle_moot_2011_berze_szie_kdkl.pdf
Online prezentáció:

Absztrakt:

Lassan közhellyé válik, hogy a rohamtempóban – s gyakran turbulens módon – változó világunk szemlélet- és módszerváltásra, ha úgy tetszik, portfólió bővítésre ösztönzi a könyvtárakat és a bennük dolgozó könyvtárosokat is. E változás egyik eleme a tartalomszolgáltatási tevékenység korszerűsítése, új – elméleti és technológiai – alapokra helyezése. E megújhodás kiváló és – nem elhanyagolható módon – ingyenesen hozzáférhető eszköze lehet a Mahara e-portfólió rendszer.

Természetesen a színvonalas szolgáltatás lényeges eleme, hogy e tartalmakat megfelelő „köntösbe” csomagolhassuk, azaz szükségünk van a tartalomhoz illeszkedő képi és színvilág megteremtésére is.

Előadásomban szeretném bemutatni a Maharával most ismerkedő könyvtárosok számára azon lehetőségeket, eszközöket, valamint lépéseket, amelyek segítségével az igényeknek megfelelő képi- és színvilág megteremthető. 

Az előadás bemutatja továbbá, hogyan illeszthető az e-portfólió rendszer a könyvtári folyamatokba, hogyan egészítheti ki a hagyományos tartalomszolgáltatás formáit.

Igényelt időkeret: 15 perc
Besorolás: felsőoktatás
ePortfólió

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 35 ()