Előadások (MoodleMoot 2010)


Ez az adatbázis a MoodleMoot 2010 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki)

Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Kérem, töltse ki az űrlap minden mezőjét!

Page: () 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 46 ()

Név: Duchon Jenő
e-mail: duchon.jeno@gmail.com
Intézmény:
Bemutatkozó: Lassan 10 éve foglalkozom elektronikus képzésekkel. Korábban a Magyar Telekom, jelenleg pedig APEH elektronikus képzésekkel foglalkozó csapatát erősítem. Tagja vagyok a hasznald.hu szakértő hálózatnak. A szeptemberi szemeszterben pedig várhatóan az ELTE PPK óraadó tanára leszek. Számos elektronikus tananyagot készítettem és készítek, miközben folyamatosan vizsgálom az online környezetben történő tanítás-tanulás módszereit, lehetőségeit, eszközeit. Véleményem szerint az eredményes tanuló az alkotó tanuló, így a tanulóközpontú, konstruktív pedagógia híve vagyok, miközben érdeklődve figyelem a hálózat alapú tanulás jövőjét.
Blogoldalam, melyen szakmai bejegyzések is találhatóak: http://kisvilag.blogspot.com/


Az előadás címe: Tanulóközpontúság a hálózati tanulás során
Prezentáció:

Absztrakt: Véleményem szerint a tanár szerepe az elmúlt időszakban a tanulási-tanítási folyamat során gyökeresen megváltozott. Az elmúlt pár évben kezdett megfogalmazódni bennem, hogy a hagyományos irányító szerepből a tanárnak menedzserré kell válnia: tudásmenedzserré. Mivel már lassan 10 éve e-learning képzésekkel foglalkozom, mind a web2 és az ahhoz kapcsolódó e-learning 2.0-ás gondolatok megmozgatták a fantáziámat, és módszertanilag próbálom beépíteni ezeket a képzési folyamatokba. Így került szemem elé a konnektivizmus gondolatvilága. Aztán idén, a 2009-es év elején kezembe került Carl Rogers neves amerikai pszichológus A tanulás szabadsága című könyve, amelyben rengeteg olyan következtetést találtam benne, amely a konnektivista szemlélettel hasonlatos, és a menedzselő tanár gondolatkörre épít. Az előadás során azt próbálom majd bemutatni, hogy ezek a gondolatok mennyire életszerűek és összeegyeztethetőek, illetve arra keresem a választ, hogy ténylegesen van-e módja annak, hogy a tanári szerepváltoztatással eredményes képzést lehessen végrehajtani elektronikus képzési környezetben.

Az előadás prezentációs anyaga: http://prezi.com/lbt3kkfeqju3/
Igényelt időkeret: 20 perc
Besorolás: konnektivizmus
web 2.0

Comments

    Page: () 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 46 ()