Előadásjavaslatok

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2007 konferencia előadásjavaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Tétel beszúrása" gombra kattintva.

Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Kérem, töltse ki az űrlap minden mezőjét!

Page: () 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ()

Név: Kulcsár Zsolt
e-mail: zsolt.kulcsar@crescendo.hu
Intézmény:
Bemutatkozó: Bejártam a klasszikus e-learning útvonalat. Megismerkedtem a mágikus szavakkal, tudok olyanokat mondani, hogy LMS, LCMS, SCORM, AICC, IMS, e-portfolió, stb... hívószavak, lufik. Egyszóval ideális fogalmak, melyre üzletet építhetünk.

Ma már nem izgat annyira mindez: attól tartok, hogy alapvetően ingott meg a bizalmam a hagyományos e-learning megközelítésekben. Számos e-learning megoldás bevezetésében volt részem, tetszett a folyamat, mellyel előállt a tananyag, a technológiai megoldás, mely révén különböző virtuális környezetekben megszólalt és működött. Ennek ellenére mindig maradt egy keserű gumó, egy nagy kérdőjel, hogy tényleg van értelme mindennek?

Ma már hajlok arra a válaszra, hogy csupasz e-learning bevezetésre csak ritkán érdemes pénzt áldozni. Az aktív, felhasználható tudásra nem osztálytermekben teszünk szert, hanem munkavégzés közben, többnyire informális módon. Hogyan illeszkedik ehhez a rugalmas, gyorsan változó milliőhöz a zárt, lomha monstrum, amit keretrendszernek hívunk?
Nehézkesen... mint ahogyan a hagyományos oktatás is csak rendkívül korlátolt keretek között eredményez valódi tanulmányi értéket.

A valódi e-learning érték meglátásom szerint legtöbb környezetben túlmutat a technológiai bravúrokon. Elsősorban tanulásmódszertani kérdésről van szó, nem informatikairól.
Az ismeretet átadni, vagy létrehozni érdemes? A tanár, vagy a tanuló a főhős? A tantermen, vagy a tartalmon van a hangsúly? Tanár vagy mentor? Ismeretszerzés vagy ismeretalkotás?


Cím: Tartalomközpontúság az e-Learning-ben
Absztrakt: 1. E-learning fejlődéstörténet
1.1 Offline e-learning (CBT)
1.2 Web alapú e-learning (WBT)
1.3 Konnekcionista e-learning ( 2.0)

2. Tananyagfejlesztés - módszertani kitekintő
2.1 Hagyományos e-learning business modell
2.2 A tartalomközpontú megoldás
2.3 A tartalomelőállítás lépései
Igényelt időkeret: 30 perc
Besorolás: hatékonyságvizsgálat
web 2.0


Page: () 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ()