Név: Papp Gyula
e-mail: gyula.papp@gmail.com
Intézmény: Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola
Bemutatkozó:

1998 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen. Első feladtaim közt a multimédiafejlesztés tantárgycsoport kialakításával foglalkoztam, illetve multimédiás oktatási anyagok fejlesztéséve. 2000 óta foglalkozom e-Learning-gel, azon belül elsősorban az e-Learning szabványokkal és a kapcsolódó technológiai megoldásokkal, illetve az e-Learning eszközök alkalmazásának módszertani vonatkozásaival. A Moodle-t 2003-ban ismertem meg, s 2004 óta adminisztrálom főiskolánk keretrendszerét.

Az elmúlt években számos szabad forráskódú e-Learning alkalmazás honosításában vettem részt (eXe, Moodle, LAMS, Reload, ELGG, Mahara).Cím: A Moodle és az ePortfólió
Absztrakt:

Az ePortfolio 2007-ben az érdeklődés középpontjába került világszerte. Bár az ePortfolió megoldások korábbi időkre nyúlnak vissza, a tömeges igény csak napjainkban jelentkezett. Magyarországon az ePortfolió bevezetése még gyerekcipőben jár, de az intézményi stratégiákban helyet kell biztosítani számára.

Az ePortfolióra vonatkozóan az IMS GLC 2005. óta jegyez egy szabványajánlást. Mint javasol az ajánlás és mi valósul meg az alkalmazások szintjén? Milyen lehetőség áll rendelkezésünkre, ha Moodle keretrendszerrel rendelkezünk?

Előadásomban az üzemeltető szemszögéből vizsgálom meg a Moodle-ban alkalmazható ePortfolió megoldásokat, s egyben ajánlásokat fogalmazok meg azok alkalmazására vonatkozóan.

Igényelt időkeret: 30 perc
Besorolás: közoktatás
felsőoktatás
jó gyakorlat
minőségbiztosítás