Vizsgáztatási megoldások a Moodle-ban

Tartja: Papp Gyula

A vizsgáztatás és a tesztek a keretrendszerek egyik leggyakrabban használt eszköze. Számos probléma fogalmazódik meg azonban a tesztekkel, vizsgákkal kapcsolatosan, amelyek megoldásért kiáltanak. A rendelkezésünkre álló időben ezeket a technikai és módszertani problémákat járjuk körbe, s megnézzük, milyen megoldásokat kínál a Moodle, s milyen kompromisszumokra kényszerülünk.

E-learning egyszerűen és könnyen. Moodle kezdőknek és újrakezdőknek

Tartja: Sinka Róbert

A Moodle legfrissebb kiadásában tekintjük át a kurzus tervezés, a tananyag kezelés alapjait egy-egy oktatási szituáción keresztül. Gyakoroljuk a tanári szerep legfontosabb mozzanatait, a tantárgyi és a tantárgyközi specialitásokat. Kiemelt szerep jut az adaptív módszertani szemlélet gyakorlati megoldásaira. Hozz egy problémát, megoldjuk!

Moodle 2.8 - 2.9 legfontosabb újdonságok a gyakorlatban

Tartja: Vágvölgyi Csaba

A legutóbbi MoodleMoot óta eltelt egy év két fő verzió megjelenését jelentette. Érdemes-e váltani? Ez a workshop igyekszik a gyakorlatban bemutatni a legfontosabb újdonságokat, és ezáltal segítséget adni a verzióváltás előtt állóknak.

Személyes tanulási környezet 2015

Tartja: Papp Gyula

A tanulás egyre inkább személyessé válik. Mára kialakult az az eszközrendszer, amelyet egy online tanuló használ. Igen, de mégis milyen eszközök ezek? Melyek azok az alkalmazások, amelyek megkönnyítik az életünket? A kép gazdag, túl gazdag. Mit válasszak? Megvizsgáljuk, hogy mire keresünk megoldást a tanulás hatékonyságának növelése érdekében, s melyek azok az eszközök, alkalmazások, amelyek megváltást hozhatnak. Ugyanakkor látni fogjuk azt is, hogy tanárként mit érdemes használnunk.

Microsoft OneNote a Moodle-ben. OneNote az oktatási folyamatban közép és felső fokon

Tartja: Sinka Róbert

A Microsoft ingyenes alkalmazása a Moodle-ben. Speciális oktatási szituációk. Egyedi feladat beküldés és visszacsatolás. Online és asztali alkalmazások kombinációja, használata, folyamat modellek az oktatásban. Élő, interaktív bemutató és gyakorlati képzés köz- és feloktatásban oktatók részére.

Videókonferencia megoldás a Moodleban

Tartja: Vágvölgyi Csaba

Röviden áttekintjük a rendelkezésre álló eszközöket. Megvizsgáljuk a független megoldásokat (előnyök, hátrányok), majd kipróbáljuk a Moodle keretrendszerbe integrálható BigBlueButton nevű szabad forráskódú szoftver legfontosabb funkcióit.

Utolsó módosítás: 2016. április 28., csütörtök, 01:05