Lefagyás

Lefagyás

by Zoltán Niethammer -
Number of replies: 5
Két hete sikerült telepíteni a saját iskolai szerverünkre a moodle-t.
Kiss Bálint Ref. Ált. Iskola
Jól működik minden, de néha a szerver teljesen "lefagy".  Folyamatosan megy a winchester és a gép nem reagál semmire. Főleg akkor történit ilyen, amikor tömegesen akartunk felhasználót felvenni a rendszerbe. (Kb. 20 tanuló egyidőben akart regisztrálni. )
A szerver adatai: P4  512M RAM  a legújabb SuliX linuxal.
Megnéztem a php.ini fájlt. A memory_limit  64M volt. Ez lehet sok?  Vagy eleve a gép memóriája kevés?

In reply to Zoltán Niethammer

Tárgy: Lefagyás

by Csaba Vágvölgyi -
Az 512 M RAM eleve kevésnek tűnik és ha van rá lehetőség bővítsd. Az 512-höz mértem a 64M viszont sok, így nagyon hamar kiszaladhatsz a szabad memóriából, állítsd át 32-re!
In reply to Csaba Vágvölgyi

by Zoltán Niethammer -
Köszönöm a választ!

Átírtam a php.ini-ben 32M-ra, majd újraindítottam a gépet.
Ezután a moodle-ban megnéztem a szerver menü alatt a php információkat. Ott a Local Value még 64M, de a Master Value már a javított 32M. Ez így jó?
A RAM-ot bővítem 1G-ra.

by Csaba Vágvölgyi -
Valószínűleg jó lesz.
Egyébként éppen most lesz az InfoSavaria konferencián előadás a Sulix+Moodle párosról:

"Az INFO Savaria konferencián két előadást is megtekinthetnek az érdeklődők, mely a SuliXerverhez kapcsolódik: március 23-án, pénteken 09:30-tól "Iskolai hálózatok védelme SuliXerverrel", illetve ugyanazon a napon délután, 17:00-tól "SuliXerver és Moodle: a sikeres elearning páros" címmel tartunk előadást."
In reply to Csaba Vágvölgyi

by Zoltán Niethammer -
Nagyon köszönöm a válaszokat. Még van egy problémám, ami már nem a lefagyással kapcsolatos:
A telepítéskor volt valami hibajelzés, hogy nincs telepítve egy grafikus modul. Ettől még feltelepült a moodle, de a profilokban nem tudok saját képet feltölteni. Lehet ezt utólag telepíteni?

by Csaba Vágvölgyi -
Az a php_gd modul lesz, keresd a php.ini-állományt. Valahol az /etc/php környékén nézelődj Ha megvan, keress rá a gd szócskára és ha törölted sor eleji  pontosvesszőt, akkor indítsd újra az Apache-ot.
Ha ez nem jön be akkor telepítened kell a php_gd csomagot. Ez más Sulix specifikus kérdés.