Fájlok továbbfejlesztett feltöltése

Fájlok továbbfejlesztett feltöltése

by Katalin Debreceni -
Number of replies: 4

Sziasztok!

A feladatok ezen típusánál valójában mi a különbség aközött, hogy piszkozatként nyújtja be a hallgató vagy végső beküldés értékelésre? Bevallom őszintén én valahogy nem látom a kettő között a különbséget. Hogyan tudja a piszkozatot a hallgató frissíteni? (Nincs olyan, hogy pl.: fájl lecserélése.) De viszont a tanár az értékelésnél (ahol megadhatja a pontot, írhat megjegyzést és feltölthet válaszállományt is) kitörölheti az állományokat (vagy a végső beküldés értékelésre leadottakat visszaállíthatja piszkozatra). És bár a tanár kitörli az állományokat az értékelés ott marad és a hallgató ezek után sem tud újabb fájlokat feltölteni a feladathoz. Szóval mi a pláne abban, hogy a tanár törölheti a fájlokat vagy vissza állíthatja a végső beküldés értékelésre leadott fájlokat piszkozattá? 

Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet, de én nem teljesen értem ezt a Fájlok továbbfejlesztett feltöltése lehetőséget.

Segítségeteket előre is köszönöm:

Debreceni Katalin

In reply to Katalin Debreceni

Tárgy: Fájlok továbbfejlesztett feltöltése

by Gyula Papp -

Ez a feladatforma arra hivatott, hogy rugalmasabbá tegye a feladat megoldását. A megközelítés lényege az, hogy a hallgató/tanuló a feladat végső változatának leadása előtt köztes állapotokat (verziókat) tölthet fel. Ilyen eset lehet például a szakdolgozat szüvege, vagy bármilyen beadandó munka. A tanár a változatok alapján nyomon követheti a tanuló fejlődését.

A halgató töröl: Márha engedélyezve van. A törlés a hallgató szempontjából lehet érdekes, mert így tudja lecserélni a túlontúl silány megoldásait.

A tanár töröl: A tanárnak akkor jöhet jól a törlés, amikor a legjobb /végleges állomány mellől el akarja takarítani a piszkozatokat.

A megjegyzés szerepe: Amennyiben tudatosan több állományt (változatot) tölt fel a hallgató, jól jöhet a lehetőség, hogy megmagyarázza, melyiket miért adta be, vagy miért törölt egy korábbi változatot.

Visszaállítás piszkozattá: Nos, ez az eszköz szolgál a meggondolatlan hallgatók kezelésére. A törlés eszközével együtt ezt használja az oktató, ha a munka színvonala nem kielégítő, s visszaadja átgondolásra/javításra, stb. Hiszen ha nem minősíteném vissza piszkozatnak, a hallgató elveszti a javítás lehetőségét, mert – mivel rákattintott már a leadás értékelésre gombra – többé nem tud már feltölteni. :-) Hacsak a tanár kegyet nem gyakorol. ;-)

In reply to Katalin Debreceni

by Csaba Vágvölgyi -
Sziasztok!

Véleményem szerint ebben a feladattípusban igazán az a jó, hogy a diáktól több egymástól független állományt is bekérhetek, illetve az oktató is tölthet vissza (válasz)állományt. Az hogy ezek mellet még kezeli (?) az úgynevezett piszkozatokat számomra nem olyan fontos :)
Egyébként én úgy értelmezem ezt a dolgot, hogy a feltöltött fájl alapértelmezetten piszkozatnak számít, és bármikor törölhető (a diák által is), de már ez alatt az idő alatt is értékelhető. Ha a beküldést a diák véglegesíti, akkor jelzi a tanár számára, hogy elkészült.
Tehát lehetősége van egy hosszabb munka során a közbülső eredmények bemutatására, illetve a tanár is dönthet úgy, hogy a feladat még nem befejezett.

Egyébként az eredeti dokumentációban szerepel ez a mondat, amit én sem nagyon értek:
Submission of this type of assignment must be manually finalized by the participant.

Vágvölgyi Csaba
In reply to Csaba Vágvölgyi

by Gyula Papp -
Kattintania kell. :-)
Elvégre ő tudja, hogy mikor kész. Legalábbis úgy véli. vigyor
In reply to Csaba Vágvölgyi

by Katalin Debreceni -

Már értem mosoly, és nagyon köszönöm a segítségeteket.

Arra is rájöttem, hogy mi volt az, ami miatt nem állt össze ez az egész: ha a hallgató piszkozatként adja be vagy én minősítem vissza piszkozattá és "adok rá pontszámot", tehát értékelem, akkor a hallgató elveszti a javítás lehetőségét, nem tud feltölteni újabb fájlokat, hiába az csak piszkozat, hiszen már értékeltem. Szóval innen nekem hiányzik az "Ismételt leadás engedélyezése", ami az "Egy fájl feltöltése" típusú feladatnál van, hiszen ha ezt ott engedélyezem, akkor a hallgató az értékelést követően is lecserélheti a fájlt, amit én ismét értékelhetek. Tehát ennek hiányában itt a piszkozatokat nem lehet értékelni, csak megjegyzést fűzhetek hozzá.

Debreceni Katalin