Előadás megtekintés ellenőrzés

Előadás megtekintés ellenőrzés

by Imre Kele -
Number of replies: 9

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra valamilyen bevett szokás, vagy eljárás, amivel a tanár ellenőrizni tudja, hogy megtekintették-e az oktatóanyagokat a kurzus hallgatói?

Nem is arra gondolok, hogy a rendszer ne engedje tovább a második modulra a tanulót, ha az elsőt nem nézte meg, de egy visszajelzést tudunk-e kapni róla?

Köszi előre is!

In reply to Imre Kele

Tárgy: Előadás megtekintés ellenőrzés

by Csaba Vágvölgyi -
Bármilyen feltöltött tartalommal kapcsolatos tevékenység naplói megtekinthetők a Jelentések menüből (Adminisztrációs blokk).
Ha esetleg SCORM tananyagról van szó, akkor még részletesebb információk is kinyerhetők.

In reply to Imre Kele

by Gyula Papp -
Egy kiegészítés a Jelentéshez...
  1. Kiválasztom a tevékenységtípust;
  2. Megadom a visszatekintési időszakot;
  3. Mehet;
  4. Kiválaszom a tevékenységtípuson belül a konkrét tevékenységet;
  5. Mehet;
  6. A lap aljára szaladok, és kiválasztom az összes hattgató megjelenítését.
Ezek után lesz egy új gombom: Minden 'nem' kiválasztása, s ezek után levelet írok a lustálkodóknak. :-)

In reply to Gyula Papp

by Imre Kele -

Értem.

Megnéztem a Jelentéseket, viszont nálam csak a Napló működik. A statiszikára és a kurzusellenőrzésre azt írja, hogy "Nincsenek megjelenítendő adatok. Ha csak most kapcsolta be a statisztikát és az első elemzés csak mostantól fut, előfordulhat, hogy egy hetet kell várnia, amíg elegendő adat gyűlik össze. "

Ennek ellenére a Szerver -> Statisztika alatt be van kapcsolva a checkbox.. Már  elég rég óta.

Mitől függhet még, hogy működjön a statisztika? Most még beállítom a Maximális feldolgozási intervallum-ot (eddig "egy sem" volt beállítva) de más ötletem nincs. Írok, ha sikerült. :)

In reply to Imre Kele

by Gyula Papp -

Opsz...

Valószínűleg nincs engedélyezve. Az adminisztrációs felületen a változók közt van egy szakasz a statisztikára. Ott kell átbillenteni a "enablestats" értékét igenre. És egy darabig várni kell, míg használható eredmények képződnek.

In reply to Gyula Papp

by Katalin Debreceni -

Hello!

Nem tudnád ezt az engedélyezést kicsit másként leírni, kérlek? (a Szerver>Statisztika oldalt én is kitöltöttem, bár a "Felhasználói határérték" nem egészen tiszta, hogy nem nulla és nem számjegyes érték, de mégis ennél kevesebb számú felhasználót tartalmazó kurzusokat hagyja figyelmen kívül). Hol van ez a változó, aminek át kell állítani az értékét?

1.7-es verzióról van szó és én igazán csak egy adott kurzusról szeretnék statisztikát.

Nekem is ugyanaz az üzenet jelenik meg :"Nincsenek megjelenítendő adatok. Ha csak most..." Ha pedig az alatta lévő Tovább gombra kattintok, akkor a köv. olvashatom:"A required parameter (course) was missing". És az ez alatt lévő Tovább gomra kattintva vissza ugrik egész a Moodle-ünk főoldalára (még csak nem is a kurzus oldalára).

Azt miből látom majd, hogy az eredmények már képződnek? Az egy darabig várakozást tudnád számszerűsíteni (mitől függ, hogy meddig)?

A segítséget előre is köszönöm.

D. Kata

In reply to Katalin Debreceni

by Árpád Bánhidi -
Ugyanezzel a problémával küzdök én is. A statisztika engedélyezve van, minden más beállítás is rendben lévőnek tűnik, ennek ellenére "Nincsenek megjelentendő adatok..." üzenetet kapok. A kiszolgáló naplóállományaiban eddig még nem találtam utalást arra, hogy a statisztikát mikor készítené el, vagy ha nem, akkor miért nem.

A letölthető statisztikai block-al nekem csak annyi a problémám, hogy PostgreSQL adatbáziskezelővel nem működik. Ha lesz egy kis időm, akkor átírom és feltöltöm.

Volt problémám a dátum megjelenítéssel is. A helyes locale paraméter megadás után is a fórumbejegyzések idejei és a naptár eseményei is az angol formátumban jelentek meg. Megoldás az, hogy a hu_utf8/langconfig.php-ben kell a megjelenítés sorrendjét megváltoztatni. A nyelv szerkesztése résznek erre nincs hatása, és nem tudom, milyen felületen lehetne átírni. Én a vi-t használtam a szerveren. :-)
In reply to Árpád Bánhidi

by Gyula Papp -

A dátum ügyben mi is épp ma írtuk át a langconfig.php-t. A megoldás azonban az, ha a változók között a "locale" mezőt üresen hagyjuk. Ha ki van töltve, némileg megkerdül.

Statisztika: Bevallom, hogy az 1.7-es teszt rendszerünkben még csak ma kértem a statisztikát, így egy hetet várni kell, míg eredményünk (vagy eredménytelenség?) születik.

A "statsfirstrun:" értéke nálatok mi? A mi oldalainkon 1 hét van beállítva.

In reply to Gyula Papp

by Katalin Debreceni -

Mégis megvan a statisztika. Én tegnap éjfélkor kértem, a következő beállításokkal: "statsfirstrun": 2 hét; "statsmaxruntime": 4 óra; "statsruntimestarthour": 0:0; statsuserthreshold: 40.

Így a statisztika megnézésénél 2 "Időszak" közül választhatok: utolsó 1 hét vagy utolsó 2 hét. (A "statsfirstrun" értéknél először nekünk is 1 hét volt beállítva, de nem volt szimpatikus és átállítottam.)

In reply to Gyula Papp

by Árpád Bánhidi -
Nálam a statsfirstrun értéke most egy hét, korábban minden volt. A statsusertreshold értéke 0. Igaz, hogy a portál még csak két hete megy, és párszor állítgattam az előző két értéket. Most így hagyom, és egy hét múlva meglátom mit ad.

Az adatbázisába belenéztem és az mdl_stats_weekly táblában már van pár rekord, szóval dolgozhat, csak még publikus eredménye nincs.