ingyenes oldalon futtatott moodleba nem sikerül a fájl feltöltése
Egri Ica írta időpontban
Válaszok szám: 4
Kezdő Moodle-s vagyok. Mivel szerverem nincs, egy kedves kolléga segítségével sikerült felrakni az 1.7-es verziót az extrára. Az elkészített elektronikus tananyagokat viszont nem sikerül feltölteni, sőt a profilokhoz a képeket sem. Ugyan ez a probléma jelentkezett a saját gépemen is, localhost esetén. A feltöltött fájlok nevei megjelentek az adott kurzusnál, de a rájuk való kattintás után hibát jeleztek. Csak akkor működik jól, ha fizikailag a moodle/mood/resource mappába is bemásolom ezeket a fájlokat és a fájlok helyéhez megadom az elérési útvonalat. Be lehet-e valahol állítani, hogy ezek a feltöltött fájlok hova kerüljenej a moodle-n belül? Vagy van valami más megoldás a problémára?
Válasz erre: Egri Ica
Tárgy: ingyenes oldalon futtatott moodleba nem sikerül a fájl feltöltése
Vágvölgyi Csaba írta időpontban
A feltöltött állományok a moodledata (a neve és elérési útja szabadon változtatható) könyvtárba kerülnek, de fontos, hogy erre a könyvtárra legyen írási jogunk. és a telepítés során jól adjuk meg az elérési útját. A moodle/config.php-ban tudod ellenőrizni?
Az extra esetén még el tudom képzelni, hogy bibis a dolog, de a localhost esetében nem lehetne gond (feltéve, hogy rendszergazdai joggal vagy bent). A localhoston milyen futtatókörnyezetet használsz?
Vágvölgyi Csaba
Az extra esetén még el tudom képzelni, hogy bibis a dolog, de a localhost esetében nem lehetne gond (feltéve, hogy rendszergazdai joggal vagy bent). A localhoston milyen futtatókörnyezetet használsz?
Vágvölgyi Csaba
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba
Egri Ica írta időpontban
A moodledata könyvtárban létrejön egy mappa, melynek neve 2, és oda be is másolódnak a fájlok, de mégsem lehet őket megnyitni a moodle felületéről. Ugyanígy a képet, ha feltöltöm a profilba, az sem jeleníthető meg. Azt még nem sikerült kinyomoznom, hova rakja a userek képeit. Egyébként localhost alatt apache server és mysql van feltelepítve. Ott a képfeltöltés működik, de az elektronikus tananyag nem.
Válasz erre: Egri Ica
Vágvölgyi Csaba írta időpontban
Nem lehet, hogy ékezet, vagy szóköz szerepel a moodledata elérési útjában?
Válasz erre: Vágvölgyi Csaba
Egri Ica írta időpontban
semmilyen ékezetes karaktert nem használtam, még a fájlok nevében sem