Kedves Kollégák!
Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki a következő problémával: Moodle 1.6.3 (2006050530) verziót próbáltam frissíteni 1.7-re. A frissítés látszólag rendben lefutott, be lehetett lépni, megvoltak a kurzusok, de azt tapasztaltam, hogy a fórum témák és bejegyzések nem látszódtak (a fórumhoz kiírta, hány téma van benne, de a témák listája már üres volt). A sikertelen próba után visszaálltam 1.6.3-ra, a napokban újra megpróbálkoznék az 1.7-el, hátha valakinek van tippje...
Előre is köszönöm:
Csábi Béla
Én nem frissítek a régebbi verziómat, hanem új domainre telepíteném az új 1.7 verziót és mysql kérdésem lenne:
Csak a legújabb MySQL verzióval installálható fel a moodle 1.7-es vagy lehet régebbi is, illetve kinek milyen tapasztalatai vannak ezen a területen?
Nebojsa
Csak a legújabb MySQL verzióval installálható fel a moodle 1.7-es vagy lehet régebbi is, illetve kinek milyen tapasztalatai vannak ezen a területen?
Nebojsa
A Moodle az 1.6.x sorozattól kezdve átállt UTF-8-as kódolásra. Erre azért volt szükség, mert a különböző nemzeti sajátosságok így kezelhetők egységesen. Az átállás az adatbázistól is ezt várja el. A Moodle 1.5.4+-os verziójától az adminisztrációs felületen van egy menüpont, ami leteszteli a környezetet, hogy alkalmas-e az áttérésre. Ezért célszerű a MySQL 5.x sorozatából választani. A bibi az, hogy aki szolgáltatónál üzemeltetné a szerverét, nem feltétlen kapja meg a jó adatbázist, mert többnyire Debiant használnak, s a stabil verzióban még régi adatbázis van. Ez hamarosan megoldódik. :-)
Kényelem: Magyar UTF-8-as nyelvi opció pedig nem minden 5.x-es csomagban van ;-) , ezért szokás válogatni.
Kényelem: Magyar UTF-8-as nyelvi opció pedig nem minden 5.x-es csomagban van ;-) , ezért szokás válogatni.
köszi!
Frissítéssel csak csínján... nekem 2 heti feltöltési melóm szállt el egy upgrade-nél. Igaz, akkor 1.3-ról lett frissítve 1.7-re... aztán az 1.7-esben kezdhettem előről mindent.
Szerintem hallgass Nebojsára, és te is máshová rakd fel az 1.7-est és importáld a kurzusokat át a korábbiból... biztonságosabbnak tűnik, mint az upgrade.
Üdv:
Cseh Balázs - VD Online
Szerintem hallgass Nebojsára, és te is máshová rakd fel az 1.7-est és importáld a kurzusokat át a korábbiból... biztonságosabbnak tűnik, mint az upgrade.
Üdv:
Cseh Balázs - VD Online
Balázs, nálatok milyen MySQL verzióra lett telepítve az 1.7-es???
Nálam MySQL 4.0 működik és ezzel vannak telepítési problémák.
Másnak is voltak hasonló élményei?
Nebojsa
Nálam MySQL 4.0 működik és ezzel vannak telepítési problémák.
Másnak is voltak hasonló élményei?
Nebojsa
Ez merész húzás volt... 1.3-ról 1-7-re. Nem is az adatbázis miatt, hanem közben 3 struktúrális váltás volt a kó szintjén is. ;-)