Moodle 1.7 frissítés

Moodle 1.7 frissítés

by Béla Csábi -
Number of replies: 6
Kedves Kollégák!

Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki a következő problémával: Moodle 1.6.3 (2006050530) verziót próbáltam frissíteni 1.7-re. A frissítés látszólag rendben lefutott, be lehetett lépni, megvoltak a kurzusok, de azt tapasztaltam, hogy a fórum témák és bejegyzések nem látszódtak (a fórumhoz kiírta, hány téma van benne, de a témák listája már üres volt). A sikertelen próba után visszaálltam 1.6.3-ra, a napokban újra megpróbálkoznék az 1.7-el, hátha valakinek van tippje...

Előre is köszönöm:

Csábi Béla
In reply to Béla Csábi

Tárgy: Moodle 1.7 frissítés

by Nebojsa Damjanovich -
Én nem frissítek a régebbi verziómat, hanem új domainre telepíteném az új 1.7 verziót és mysql kérdésem lenne:

Csak a legújabb MySQL verzióval installálható fel a moodle 1.7-es vagy lehet régebbi is, illetve kinek milyen tapasztalatai vannak ezen a területen?

Nebojsa
In reply to Nebojsa Damjanovich

by Gyula Papp -
A Moodle az 1.6.x sorozattól kezdve átállt UTF-8-as kódolásra. Erre azért volt szükség, mert a különböző nemzeti sajátosságok így kezelhetők egységesen. Az átállás az adatbázistól is ezt várja el. A Moodle 1.5.4+-os verziójától az adminisztrációs felületen van egy menüpont, ami leteszteli a környezetet, hogy alkalmas-e az áttérésre. Ezért célszerű a MySQL 5.x sorozatából választani. A bibi az, hogy aki szolgáltatónál üzemeltetné a szerverét, nem feltétlen kapja meg a jó adatbázist, mert többnyire Debiant használnak, s a stabil verzióban még régi adatbázis van. Ez hamarosan megoldódik. :-)
Kényelem: Magyar UTF-8-as nyelvi opció pedig nem minden
5.x-es csomagban van ;-) , ezért szokás válogatni.
In reply to Béla Csábi

by Deleted user -
Frissítéssel csak csínján... nekem 2 heti feltöltési melóm szállt el egy upgrade-nél. Igaz, akkor 1.3-ról lett frissítve 1.7-re... aztán az 1.7-esben kezdhettem előről mindent.

Szerintem hallgass Nebojsára, és te is máshová rakd fel az 1.7-est és importáld a kurzusokat át a korábbiból... biztonságosabbnak tűnik, mint az upgrade.

Üdv:

Cseh Balázs - VD Online
In reply to Deleted user

by Nebojsa Damjanovich -
Balázs, nálatok milyen MySQL verzióra lett telepítve az 1.7-es???
Nálam MySQL 4.0 működik és ezzel vannak telepítési problémák.
Másnak is voltak hasonló élményei?
Nebojsa
In reply to Deleted user

by Gyula Papp -
Ez merész húzás volt... 1.3-ról 1-7-re. Nem is az adatbázis miatt, hanem közben 3 struktúrális váltás volt a kó szintjén is. ;-)